Η φλόγα και η στάχτη
zoom in
20.29€ -27% 14.81€

«Ο Ντομινίκ Στρος-Καν (. . .), από τους επικρατέστερους υποψήφιους του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2007 στη Γαλλία, στο βιβλίο του `Η Φλόγα και η Στάχτη` (. . .) πραγματοποιεί μια αξιόλογη και επιτυχή προσπάθεια να μας πείσει ότι υπάρχει ένας ελπιδοφόρος δρόμος για τη Γαλλία, την Ευρώπη και τον κόσμο. (. . .) Σήμερα, υποστηρίζει ο συγγραφέας, `δεν είναι δυνατό να μας ικανοποιεί η τεχνητή επιβίωση ενός σοσιαλισμού της ανακατανομής που στηρίζεται στη δημόσια δαπάνη`. Ο σοσιαλισμός πρέπει να είναι δημιουργικός». (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Βέρα Δαμόφλη (Μεταφραστής)


Κώστας Ι. Μελάς

Κώστας Ι. Μελάς (Επιμέλεια)

Ο Κώστας Ι. Μελάς είναι διδάκτορας (Ph.D) του τμήματος Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στα Διεθνή Νομισματικά. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου (MSC) του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης του ιδίου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στο Διεθνές και Διαπεριφερειακό Εμπόριο. Πτυχιούχος της Σχολής Οικονομίας και Εμπορίου του Πανεπιστημίου Φλωρεντίας (Ιταλίας), με ειδίκευση την Αγροτική Ανάπτυξη. Διδάσκει στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά, Νομισματική Θεωρία και Πολιτική, Θεωρία Οικονομικής Πολιτικής και Παγκοσμιοποίηση και Διεθνής Ανταγωνισμός. Επίσης διδάσκει στο Μεταπτυχιακό του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, Παγκοσμιοποίηση της Οικονομίας και Διεθνή Χρηματοοικονομική. Είναι σύμβουλος Διοίκησης της Εμπορικής Τραπέζης. Τα τελευταία δέκα χρόνια διετέλεσε Διευθυντής του Επιμορφωτικού Τραπεζικού Ινστιτούτου διδάσκοντας παράλληλα Διεθνή Τραπεζική, Τραπεζική Χρηματοοικονομική Διοικητική και Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις. Έχει διατελέσει σύμβουλος στα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Εσωτερικών σε θέματα περιφερειακής ανάπτυξης. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό ερευνητικών εργασιών και άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά συνεδρίων. Είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατικής Εταιρείας και μέλος διαφόρων επιστημονικών και κοινωνικών οργανώσεων.

Dominique Strauss - Kahn

Dominique Strauss - Kahn (Συγγραφέας)

Ο Ντομινίκ Στρος - Καν γεννήθηκε στη Νεϊγί τον Απρίλιο του 1949. Είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, καθηγητής του Ινστιτούτου Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού, ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ, υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου επί κυβερνήσεων Κρεσέν και Μπερεγκοβουά, υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Οικονομικών και Εμπορίου επί κυβερνήσεως Ζοσπέν. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Γαλλίας, διδάκτωρ οικονομικών επιστημών, και έχει βραβευτεί από τη γαλλική Πολιτεία για τη δράση του στη δημαρχία του Σαρσέλ. Έχει γράψει αρκετά έργα και άρθρα για την πολιτική και την οικονομία. O Ντομινίκ Στρος-Καν είναι ένας από τους επικρατέστερους υποψήφιους του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2007 στη Γαλλία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
471
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.694 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση