Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ψηφιακή εγκληματικότητα
(Η (αν)ασφαλής όψη του διαδικτύου)

Ψηφιακή εγκληματικότητα
[...] Η μη σωστή λειτουργία των υπολογιστικών συστημάτων και κατά κύριο λόγο του διαδικτύου και η συνεπακόλουθη διαστρέβλωση ή ακόμα και η καταστροφή των πληροφοριών που διαχειρίζονται δημιουργεί μια "ανασφάλεια", απόρροια της οποίας είναι σοβαρότατα προβλήματα στις ψηφιακές κοινωνίες που εξαρτώνται από αυτά. Ποια όμως, μπορούν να είναι τα προβλήματα αυτά, ποιοι τα προκαλούν και ποια είναι τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπισή τους; Αυτά είναι τα θέματα που κάτω από τον γενικότερο τίτλο της "ψηφιακής εγκληματικότητας" θα μας απασχολήσουν στο βιβλίο αυτό.
Η ανάπτυξή τους θα γίνει σε τέσσερα τμήματα. Στο πρώτο από αυτά θα εξετάσουμε τους τρόπους διασύνδεσης της ψηφιακής κοινωνίας, του διαδικτύου και της ασφάλειας των πληροφοριακών συστημάτων. Στο δεύτερο θα δούμε την έννοια, τις κατηγορίες και την καταγραφή των ψηφιακών εγκλημάτων που απειλούν την εύρυθμη λειτουργία των συστημάτων αυτών. Στο τρίτο θα δώσουμε τα χαρακτηριστικά των ψηφιακών εγκληματιών και θα αναφερθούμε στο τρόπο δράσης τους. Τέλος στο τέταρτο τμήμα θα ασχοληθούμε με τα μέτρα ασφαλείας των πληροφοριακών συστημάτων και με τη γενικότερη αντιμετώπιση των δραστών των ψηφιακών εγκλημάτων.
[...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)

21χ14 εκ., 182 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 004.6 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Internet ), 364 (Εγκληματολογία), 005.8 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Ασφάλεια)
ISBN: 978-960-87879-6-4
ISBN (10ψήφιο): 960-87879-6-3
Βάρος: 0.281 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
12.24
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.89
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Χρήστος Ε. Τσουραμάνης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1949. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (τμ. Νομικής και τμ. Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών) και Διδάκτορας Εγκληματολογίας της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Σήμερα είναι καθηγητής στο Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μεσολογγίου και δικηγόρος. Έχει δημοσιεύσει αρκετά βιβλία και σειρά άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι τακτικός συνεργάτης του μηνιαίου περιοδικού "Ποινική Δικαιοσύνη" και έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις του, σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.