Το νερό
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το νερό

Η σημασία του για την κτηνοτροφία και τον άνθρωπο

Ευθύμιος Ν. Στοφόρος

14.20€ -10% 12.78€

Η κατανόηση της τεράστιας σημασίας της παρουσίας του νερού στη Γη, αναμφίβολα βρίσκεται, άγνωστο από πότε ακριβώς, σε διαρκή εξέλιξη, χαρακτηριζόμενη ωστόσο, από ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός. Αυτό αφορά στην εγγράφως τεκμηριωμένη από την αρχαιότητα αποδοχή της μοναδικής και καθοριστικής συμμετοχής του νερού στην ύπαρξη της ζωής. [...] Η ακριβής καταγραφή της συσσωρευθείσας γνώσης, με την έννοια των δημοσιευμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν είναι ευχερής. Τούτο οφείλεται όχι μόνο στον τεράστιο αριθμό τους, αλλά κυρίως στην αδυναμία συγκρίσεώς τους επειδή προέρχονται από διαφορετικούς πειραματικούς σχεδιασμούς και εφαρμογή διαφορετικών τεχνικών. Καθίσταται δε η καταγραφή αυτή ιδιαίτερα δυσχερής όταν αποσκοπεί στην εκλαϊκευμένη απόδοση των επιστημονικών ευρημάτων κατά την αναγκαία εφαρμογή τους στην πράξη.
Αυτό ακριβώς είναι το σημείο εκείνο που καθιστά μοναδικό στο είδος του το παρόν σύγγραμμα.
Με απλότητα εκφραστική, αλλά και αυστηρή σαφήνεια παρέχεται η δυνατότητα σε ένα ευρύτατο φάσμα αναγνωστών (φοιτητές, επιστήμονες, παραγωγούς) όχι μόνο να κατανοήσουν τη σημασία του νερού στην πράξη, αλλά και να εφαρμόσουν με ακρίβεια και ευχέρεια τους υποδεικνυόμενους τρόπους διαχείρισης του νερού σε όλους τους τύπους των εκτροφών όλων των αγροτικών ζώων. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)

Σωφρόνιος Ε. Παπουτσόγλου

Σωφρόνιος Ε. Παπουτσόγλου (Επιμέλεια)

Γεωπόνος, Υδροβιολόγος, Ιχθυολόγος, Καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διδάσκει μαθήματα Εφηρμοσμένης Υδροβιολογίας (Υδατοκαλλιεργειών). Ιδρυτής και διευθυντής του ομώνυμου εργαστηρίου. Η ερευνητική του δραστηριότητα συνδέεται κυρίως με τη μελέτη όλων των παραγόντων που εμπλέκονται και επηρεάζουν τον ρυθμό αναπτύξεως, την ποιότητα, καθώς και το κόστος παραγωγής των εκτρεφομένων υδρόβιων οργανισμών. Έχει γράψει πέντε βιβλία και ερευνητικές του εργασίες έχουν δημοσιευτεί και δημοσιεύονται κυρίως σε ξένα επιστημονικά περιοδικά.

Γεώργιος Π. Ζέρβας (Επιμέλεια)

Ο Καθηγητής κ. Γεώργιος Ζέρβας είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Διατροφής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.). Απόφοιτος του εν λόγω Πανεπιστημίου (1974) και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Leeds της Αγγλίας (1983) σε θέματα Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής παραγωγικών ζώων. Διδάσκει το μάθημα της Φυσιολογίας Θρέψεως και Διατροφής στους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Γ.Π.Α., ενώ παράλληλα ασχολείται ερευνητικά στο ευρύτερο γνωστικό πεδίο της διατροφής. Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό εργασιών σε έγκυρα, διεθνούς κύρους, επιστημονικά περιοδικά, άρθρα και μελέτες, έχει λάβει μέρος σε πολλά εθνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια με ανακοινώσεις ή ως προσκεκλημένος ομιλητής, είναι μέλος συντακτικών επιτροπών και κριτής εργασιών σε διεθνούς κύρους περιοδικά και μέλος εθνικών και διεθνών επιτροπών για θέματα Διατροφής, Ζωικής Παραγωγής και Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Ευθύμιος Ν. Στοφόρος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
138
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.289 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση