Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εικαστικές τέχνες και μικρά παιδιά
(Ενισχύοντας τους μικρούς καλλιτέχνες)
Συγγραφείς:   Έλλη Α. Τρίμη, Ann S. Epstein,


Offer
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε για τους ακαδημαϊκούς και τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να μάθουν περισσότερα πράγματα για το ρόλο των Εικαστικών Τεχνών στη μέριμνα και την εκπαίδευση παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Οι συγγραφείς συνδυάζουν την επιστημονικότητα της θεωρίας και της έρευνας με την εμπειρία και τα μαθήματα της εφαρμογής, και έτσι βοηθούν τους αναγνώστες του βιβλίου αυτού να κατανοήσουν καλύτερα πώς οι Εικαστικές Τέχνες μπορούν να γίνουν μια συναρπαστική περιπέτεια σε κάθε πρόγραμμα προσχολικής και σχολικής ηλικίας καθώς και γιατί είναι απαραίτητο να γίνει αυτό. Με πλούσια εικονογράφηση από έργα και φωτογραφίες μικρών παιδιών που δημιουργούν Τέχνη και εκτιμούν την Τέχνη, το βιβλίο αυτό δείχνει αφενός πώς η εκπαιδευτική προσέγγιση High/Scope αντιμετωπίζει δικαίως την Τέχνη ως πολύτιμο συστατικό των προγραμμάτων προσχολικής και σχολικής ηλικίας και αφετέρου πώς η Αισθητική Αγωγή ενισχύει την παιδική ανάπτυξη και σε άλλους τομείς.

26χ21 εκ., 349 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 372.8 (Παιδικές δραστηριότητες (Προσχολική αγωγή)), 370.01 (Εκπαίδευση και τέχνη), 700.07 (Τέχνη - Σπουδή και διδασκαλία)
Άλλα πρόσωπα: Έλλη Α. Τρίμη (Επιμελητής) , Παρασκευή Αυγουστίνου (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-402-233-5
ISBN (10ψήφιο): 960-402-233-4
Βάρος: 0.96 κιλά
Εκδότης: Τυπωθήτω
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
42.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

31.08
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Ann S. Epstein είναι Διευθύντρια του Τμήματος Προσχολικής Ηλικίας του Ιδρύματος Εκπαιδευτικών Ερευνών High/Scope, όπου εργάζεται από το 1975. Είναι διδάκτωρ στην εξελικτική ψυχολογία και εκπόνησε μεταπτυχιακό στις Εικαστικές Τέχνες με έμφαση στο σχέδιο και τα υφαντά. Η Epstein δημιουργεί αναλυτικά προγράμματα για την προσχολική ηλικία, είναι επικεφαλής μιας ομάδας ειδικών εκπαιδευτών προσχολικής ηλικίας, οι οποίοι επιμορφώνουν δασκάλους και υπεύθυνους μέριμνας, επιβλέπει τη λειτουργία του Προσχολικού Κέντρου Υποδειγματικών Διδασκαλιών High/Scope, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από την Εθνική Ένωση Εκπαίδευσης Μικρών Παιδιών (National Association for the Education of Young Children NAEYC), αξιολογεί την αποτελεσματικότητα προγραμμάτων προσχολικής ηλικίας καθώς και πρωτοβουλιών επιμόρφωσης προσωπικού και υπηρετεί ως σύμβουλος εκδόσεων σε περιοδικά του κλάδου. Έχει δημοσιεύσει πολλά βιβλία και άρθρα με θέμα την Εκπαίδευση Προσχολικής Ηλικίας που απευθύνονται σε διαφόρων ειδών αναγνωστικό κοινό, όπως, για παράδειγμα, σε διοικητικούς υπεύθυνους προγραμμάτων, σε εκπαιδευτικούς, σε ερευνητές, σε υπεύθυνους λήψης πολιτικών αποφάσεων και σε γονείς. Τα γραπτά της με θέμα την Εικαστική Αγωγή σε παιδιά προσχολικής ηλικίας έχουν δημοσιευτεί στο Young Children, ενώ έχει οργανώσει εργαστήρια με θέμα την ανάπτυξη των Εικαστικών Τεχνών στο ετήσιο συνέδριο της Εθνικής Ένωσης Εκπαίδευσης Μικρών Παιδιών. Η Epstein είναι επίσης καλλιτέχνιδα η ίδια και το έργο της έχει εκτεθεί σε πολλές εκθέσεις και γκαλερί στην Αμερική. Έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία και παραγγελίες και το έργο της έχει αναγνωριστεί από το Συμβούλιο Τεχνών του Μίτσιγκαν.

Η Έλλη Τρίμη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στον Τομέα Αισθητικής Παιδείας του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ., όπου διδάσκει μαθήματα Εικαστικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο από το 1988. Από το 1999 διδάσκει το μάθημα της Ειδικής Διδακτικής της Τέχνης στη Σχολή Καλών Τεχνών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ και την περίοδο 2002-2004 δίδαξε ως επισκέπτρια καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από το 1977 δίδαξε Εικαστικά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στο Πειραματικό Σχολείο του ΑΠΘ όπως και στην Παιδαγωγική Ακαδημία και στη Σχολή Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης. Σε όλη τη διάρκεια του διδακτικού της έργου έχει, παράλληλα, διοργανώσει πολλές εκθέσεις με έργα μαθητών και φοιτητών της. Είναι επίσης δημιουργός Αναλυτικών Προγραμμάτων για παιδιά προσχολικής ηλικίας και έχει διοργανώσει εργαστήρια Εικαστικών Τεχνών στα ετήσια συνέδρια του Ιδρύματος Εκπαιδευτικών Ερευνών High/Scope ως επιστημονικός σύμβουλος, συνεργάτης και υπεύθυνη για την ανάπτυξη προγραμμάτων Εικαστικής Αγωγής. Είναι συγγραφέας μιας σειράς βιντεοταινιών και εγχειριδίων με τον τίτλο Supporting Young Artist, που εκδόθηκαν από τις εκδόσεις High/Scope Press. Υπήρξε επίσης καλλιτεχνική σύμβουλος του προγράμματος Μελίνα Εκπαίδευση και Πολιτισμός. Από το 2003 είναι υπεύθυνη του Γραμματισμού Πολιτισμικής και Αισθητικής Αγωγής στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας του ΙΔΕΚΕ. Ως ζωγράφος και μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και του Συλλόγου Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Βορείου Ελλάδος έχει παρουσιάσει έργα της σε οχτώ ατομικές και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αμερική.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.