Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πειράματα φυσικής
(Για το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο: Αξιοποίηση του πειράματος στη διδακτική πράξη)

Offer
Αποτελεί κοινό τόπο ότι η εκτέλεση πειραμάτων, αν αυτά δεν εντάσσονται σε ένα πλαίσιο σύγχρονης διδακτικής, δεν επιφέρει σημαντικά μαθησιακά αποτελέσματα. Με αυτό το σκεπτικό, συμπεριλάβαμε στην παρούσα έκδοση την επιστημονική μεθοδολογία και τις διαδικασίες που τη συνιστούν, τις θεωρίες μάθησης και τα αντίστοιχα διδακτικά μοντέλα που στηρίζονται σε αυτές, με έμφαση στις σύγχρονες απόψεις για τη μάθηση, τις ιδέες των μαθητών, τα εργαλεία των διδακτικών προσεγγίσεων, τη διεπιστημονική προσέγγιση, τη συνεργατική διδασκαλία και μάθηση, το ρόλο των ομάδων και το ρόλο του πειράματος σε κάθε διδακτικό μοντέλο. Αναλυτικά περιγράφεται, όπως και στην πρώτη έκδοση, ο ρόλος του πειράματος στη διδασκαλία των Φ.Ε.
Το βιβλίο εμπλουτίστηκε με νέα πειράματα που μπορεί να γίνουν είτε με απλά μέσα, είτε με νέα όργανα που στάλθηκαν πρόσφατα στα σχολεία. Πειράματα που δεν περιλαμβάνονται στην ισχύουσα ύλη της Φυσικής των σχολικών εγχειριδίων, καθώς και αυτά στα οποία χρησιμοποιούνταν όργανα που δεν υπάρχουν πλέον στα σχολεία, αφαιρέθηκαν από την παρούσα έκδοση.
Η περιγραφή κάθε πειράματος, όπως και στην πρώτη έκδοση, βασίζεται στην εικόνα. Από εκεί ο χρήστης θα αναγνωρίσει και θα ξεχωρίσει τα όργανα που του χρειάζονται και θα αντιληφθεί τον τρόπο με τον οποίο θα τα χρησιμοποιήσει.
Η παρουσίαση των πειραμάτων προωθεί την ομαδοσυνεργατική μάθηση.
Η εστίαση στην εικόνα για τη συναρμολόγηση των πειραματικών διατάξεων, η οργάνωση των μαθητών σε ομάδες και ο καταμερισμός των ρόλων, αποτελούν βασική φιλοσοφία του βιβλίου αυτού.

24χ17 εκ., 539 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 530.07 (Φυσική - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση)), 372.86 (Φυσική - Σπουδή και διδασκαλία (Στοιχειώδης))
ISBN: 978-960-333-428-6
ISBN (10ψήφιο): 960-333-428-6
Βάρος: 0.883 κιλά
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
25.47
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.61
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.