Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τα μονοπάτια της μάθησης
(Εφαρμογές στην εκπαιδευτική πράξη)

Offer
Με στόχο τη Μάθηση και γνώμονα τη Διδασκαλία, το βιβλίο αυτό προσπαθεί να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουμε, να δώσει εξηγήσεις πάνω σε γνωστικές λειτουργίες που επιστρατεύονται κατά τη μαθησιακή διαδικασία και να προτείνει προσεγγίσεις, τεχνικές και στρατηγικές που μπορούν να την κάνουν εποικοδομητικότερη, βελτιστοποιώντας έτσι τα μαθησιακά αποτελέσματα.
Στηρίζεται στις θέσεις ότι η γνώση είναι πολύτιμη γιατί μας βοηθά να κάνουμε οικονομία δυνάμεων, χρόνου, επενδύσεων, και να προχωράμε με γοργότερους και αποδοτικότερους ρυθμούς, και ότι ο καθένας από μας μπορεί να επιτύχει στη μάθησή του, αρκεί να του δοθούν τα μέσα με εύστοχο και οικονομικό τρόπο.
Απευθύνεται σε όσους προβληματίζονται γύρω από τις γνωστικές λειτουργίες και τους παράγοντες που τις στηρίζουν και τις επηρεάζουν: σκέψη, αναπαράσταση, αντίληψη, προσοχή, μνήμη... Η παρουσίασή τους δεν περιορίζεται σε μια ορθολογική θεώρηση και παράθεση των επιτευγμάτων των Νευρο-επιστημών και των Γνωστικών Επιστημών. Η πολυεπιστημονική τους πλέον πορεία μάς επιβάλλει να εξετάζουμε τις γνωστικές λειτουργίες και από την πλευρά της "συναισθηματικής ευφυΐας" -κρίσιμος παράγων συναισθηματικής ανάπτυξης και ωρίμασης που προσδιορίζει συχνά την προσωπική και κοινωνικο-επαγγελματική εξέλιξή μας-, προκειμένου να (ανα)προσδιορίσουμε τους τρόπους διδακτικής προσέγγισης.

24χ17 εκ., 325 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Θεωρητικές Επιστήμες
Ονομασία υποσειράς: Παιδαγωγικά
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370.152 3 (Μάθηση - Ψυχολογία), 153 (Γνωστική επιστήμη)
ISBN: 978-960-16-1755-8
ISBN (10ψήφιο): 960-16-1755-8
Βάρος: 0.598 κιλά
Εκδότης: Πατάκη
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
22.31
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.39
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Ειρήνη Μουτζούρη - Μανούσου είναι πτυχιούχος του Βιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει Master of Science in Science Education από το Middle East Technical University και είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικών - Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως Σχολική Σύμβουλος Φυσικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Τμήμα Ειδίκευσης του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και στην Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.).

Η Αργυρώ Πρόσκολλη είναι πτυχιούχος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και Σύγχρονης / Συγκριτικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης (Sorbonne-Paris VI). Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διδακτική των Γλωσσών καθώς και στην Κοινωνιολογία / Εθνολογία και Διδακτορικό στις Επιστήμες του Ανθρώπου στο Πανεπιστήμιο της Provence (Aix-Marseille I). Έχει διδάξει σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Σήμερα εργάζεται ως Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο "Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία στη Διδασκαλία της Γαλλικής Γλώσσας".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.