Ηλεκτρονική μάθηση
zoom in
27.50€ -26% 20.35€

Σύμφωνα με έγκυρες ερευνητικές μελέτες, η αγορά προϊόντων και υπηρεσιών ηλεκτρονικής μάθησης προβλέπεται παγκοσμίως να φθάσει στο επίπεδο των $23,7 δις μέχρι το 2006, ενώ την επόμενη πενταετία αναμένεται να έχει ετήσιο ρυθμό αύξησης της τάξης του 35%. Οι προβλέψεις αυτές καταδεικνύουν τη σημασία της ηλεκτρονικής μάθησης στη σύγχρονη οικονομία της γνώσης για την ανταγωνιστικότητα των ατόμων, των επιχειρήσεων και των χωρών, καθώς επίσης και των τεράστιων προοπτικών που υπάρχουν στο χώρο αυτό.
Η παρούσα έκδοση φιλοδοξεί να αναλύσει με ποιους τρόπους ένας οργανισμός μπορεί να εκμεταλλευτεί τις τεχνολογίες ηλεκτρονικής μάθησης που είναι διαθέσιμες μέσω των διάφορων ειδών συστημάτων που έχουν αναπτυχθεί στο συγκεκριμένο χώρο.
Μερικά από τα θέματα που παρουσιάζονται στο βιβλίο είναι τα εξής:
- Ηλεκτρονικά συστήματα διαχείρισης της μάθησης (LMS)
- Ηλεκτρονικά συστήματα διαχείρισης του εκπαιδευτικού περιεχομένου (LCMS)
- Εργαλεία συνεργατικότητας
- Εικονικά σχολεία
- Εργαλεία δημιουργίας εκπαιδευτικού υλικού
- Πρότυπα ηλεκτρονικής μάθησης
Στο τελευταίο μέρος του βιβλίου παρουσιάζονται τα γενικά συμπεράσματα που προκύπτουν από την ανάλυση και εξετάζονται πιθανές προοπτικές και μελλοντικές κατευθύνσεις και τάσεις. Επιπλέον, στα Παραρτήματα παρουσιάζονται οι βασικές λειτουργίες και δυνατότητες αντιπροσωπευτικών συστημάτων ηλεκτρονικής μάθησης από κάθε κατηγορία.

Γιώργος Καμπουράκης

Γιώργος Καμπουράκης (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στη Σάμο το 1970. Ο Γιώργος Καμπουράκης είναι Λέκτορας του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και καθηγητής πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι κάτοχος πτυχίου Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Εκπαίδευση του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και διδακτορικού διπλώματος σε θέματα Ασφάλειας Κινητών και Ασύρματων Επικοινωνιών Τρίτης και Ύστερων Γενεών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι συγγραφέας περισσότερων από είκοσι (20) τεχνικών δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων με κρίση πλήρους κειμένου στους τομείς ενδιαφέροντός του και έχει συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκά και Εθνικά ερευνητικά έργα Έρευνας και Τεχνολογίας Ανάπτυξης ανταγωνιστικού χαρακτήρα ως ερευνητής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ευριπίδης Ν. Λουκής

Ευριπίδης Ν. Λουκής (Συγγραφέας)

Ο Ευριπίδης Λουκής είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, και στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Διοίκησης του Ε.Μ.Π. και του Ο.Π.Α.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
285
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.565 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση