Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Θεμελιώδεις αρχές της ψυχολογίας
(Εφαρμογές στη ζωή και την εργασία)
Συγγραφείς:   Josheph Culkin, Richard S. Perrotto,


Θεμελιώδεις αρχές της ψυχολογίας
Όλοι όσοι έχουν διδάξει μαθήματα εισαγωγής στην ψυχολογία, έχουν ανακαλύψει πως πολύ σπουδαστές δυσκολεύονται να κατανοήσουν το αντικείμενο. Πιστεύουμε πως εν μέρει αυτό οφείλεται στη φύση αυτού του υλικού. Η ψυχολογία είναι ένας επιστημονικός κλάδος που βασίζεται στην επιστημονική μεθοδολογία και πολλές φορές στη χρήση περίπλοκων ερευνητικών σχεδίων για τη συλλογή στοιχείων. Στην αρχή, ΟΙ σπουδαστές έρχονται αντιμέτωποι με ένα μεγάλο λεξιλόγιο και αφηρημένες έννοιες που χρησιμοποιούν ΟΙ ψυχολόγοι για να εξηγήσουν τη συμπεριφορά και την πνευματική διαδικασία. Ως αποτέλεσμα, ο μέσος σπουδαστής παλεύει να καταλάβει την ψυχολογία και να βρει τη θέση της στη ζωή TOU. Η διαφωτιστική εμπειρία, που θα έπρεπε να είναι η σπουδή της ψυχολογίας, γίνεται, λοιπόν, μια απογοήτευση!
Τα σχολικά βιβλία συχνά κάνουν το σπουδαστή να νιώθει κατατροπωμένος. Τα περισσότερα προσφέρουν υπερβολικά πολύ υλικό, έχουν πολλούς "όρους κλειδιά", και δεν έχουν λεπτομερείς εξηγήσεις. Επιπλέον , πολλά βιβλία δίνουν έμφαση στη μεθοδολογία της έρευνας εις βάρος της συσχέτισης του υλικού του με τη ζωή των σπουδαστών , ώστε να γίνονται περισσότερο κατανοητά. Δεδομένων αυτών των παρατηρήσεων, αποφασίσαμε να γράψουμε μία εισαγωγή στην ψυχολογία, η οποία θα ήταν εύκολα κατανοητή στους σπουδαστές."
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

24χ17 εκ., 462 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 150 (Ψυχολογία), 158 (Ψυχολογία, Εφαρμοσμένη)
Άλλα πρόσωπα: Μαρία Πάντα - Καπετάνιου (Μεταφραστής) , Αλέξανδρος - Σταμάτιος Αντωνίου (Επιμελητής) , Γεωργία Μπακοπούλου (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-286-777-8
ISBN (10ψήφιο): 960-286-777-9
Βάρος: 0.882 κιλά
Εκδότης: Έλλην
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
35.67
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

27.82
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

0 Joseph Culkin είναι καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Κοινοτικού Κολεγίου του Κουήνσμποροου, του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, από το 1979. Ο Καθηγητής Culkin διδάσκει μαθήματα σχετικά με την εισαγωγή στην ψυχολογία, την ψυχοπαθολογία, τις παιδικές διαταραχές, την προσαρμογή και την προσωπικότητα. Απέκτησε το διδακτορικό του στην ψυχολογία το 1980, από το Graduate Faculty of the New School for Social Research και συνέχισε τις μεταπτυ- χιακές σπουδές του στην ψυχοθεραπεία της συμπεριφοράς και στη συμβουλευτική ζευγαριών και οικογενειών. Η κλινική εμπειρία του ως ψυχοθεραπευτής είναι μεγάλη. Συνέγραψε μαζί με το Δρ. Perrotto το βιβλίο Exploring Abnormal Psychology (Harper Collins, 1993). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στρέφονται στην κατάθλιψη, την οικογενειακή ψυχοπαθολογία, τη μη λεκτική επικοινωνία και τους ρόλους των φύλων. Ο Δρ. Culkin είναι ψυχολόγος εγκεκριμένος από την πολιτεία της Νέας Υόρκης και είναι μέλος του Συνδέσμου Αμερικανών Ψυχολόγων, του Συλλόγου των Ψυχολόγων της Νέας Υόρκης και του Συλλόγου Ψυχολόγων της Κομητείας του Κουήνς.

Ο Richard S. Perrotto είναι καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Κοινοτικού Κολεγίου του Κουήνσμποροου, του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, από το 1978. Ο καθηγητής Perrotto διδάσκει μαθήματα σχετικά με την εισαγωγή στην ψυχολογία, την ψυχοπαθολογία και τη φυσιολογική ψυχολογία, και την προσωπικότητα. Απέκτησε το διδακτορικό του στην ψυχολογία το 1979, από το πανεπιστήμιο του Ντελαγουέρ. Ο καθηγητής Perrotto είναι ψυχολόγος εγκεκριμένος από την πολιτεία της Νέας Υόρκης με μεταδιδακτορική εκπαίδευση στη ψυχοθεραπεία της συμπεριφοράς, και έχει εκτεταμένη εμπειρία στην αξιολόγηση και τη θεραπεία διαφόρων τύπων προβλημάτων των ασθενών. Έχει εκδώσει επιστημονικά άρθρα στους τομείς της ψυχοπαθολογίας και της φυσιολογικής ψυχολογίας και συνέγραψε μαζί με τον Δρ. Cuclin το βιβλίο "Exploring Abnormal Psychology" (Harper Collins, 1993). O καθηγήτης Perrotto είναι μέλος του Συνδέσμου Αμερικανικών Ψυχολόγων και του Συλλόγου Ψυχολόγων της Κομητείας του Κουήνς.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.