Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Σύγχρονες προσεγγίσεις στο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου

Offer
Η εκπνοή της δεύτερης χιλιετίας σημαδεύτηκε με την αναγνώριση της καθοριστικής σπουδαιότητας της προσχολικής ηλικίας, ως της πιο σημαντικής περιόδου της ζωής του ανθρώπου αναφορικά με τη μεγιστοποίηση της ανάπτυξής του, τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του και τη θεμελίωση της εκπαίδευσής του. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια γίνεται όλο και πιο σαφής η ανάγκη συστηματοποίησης και αναβάθμισης του έργου που επιτελείται στο νηπιαγωγείο, αφού όχι μόνο παρατηρείται μια ραγδαία αύξηση των γνώσεων σε όλους τους τομείς, αλλά ταυτόχρονα γίνεται πιο έντονο το ενδιαφέρον για το παιδί της προσχολικής ηλικίας και η συνειδητοποίηση του ρόλου που επιτελεί το νηπιαγωγείο στα πρώτα κρίσιμα χρόνια της ζωής του.
Σ΄ έναν διαρκώς και ραγδαία μεταβαλλόμενο κόσμο, στον οποίο έχουν διαμορφωθεί νέοι τύποι διδασκαλίας-μάθησης και νέοι ρόλοι στην εκπαιδευτική διαδικασία, επιβάλλεται προβληματισμός, αναζήτηση, έρευνα και επικοινωνία για τα θέματα της παιδείας. Χρειάζεται συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ όλων των λειτουργών, ακαδημαϊκών, ερευνητών και ενεργών εκπαιδευτικών πάνω στα σύγχρονα θέματα, τάσεις και προβλήματα που θα έχουν ενεργητική επίδραση στη σύγχρονη κοινωνία, οδηγώντας σε αποτελεσματικότερη παιδεία. Θα λειτουργήσουν προληπτικά για προβλήματα που πιθανόν να παρουσιαστούν, θεραπευτικά για όσα έχουν διαγνωστεί και ενισχυτικά για προγράμματα που θα πραγματωθούν.
Σε τούτα τα χρόνια, το βιβλίο αυτό αποκτά ιδιαίτερη αξία και συμπληρώνει ένα κενό στον τομέα της προδημοτικής εκπαίδευσης. Προσπάθειά του είναι να συνδυάσει την επιστημονική παιδαγωγική με την πρακτική πληροφόρηση και ευελπιστεί να αποτελέσει πολύτιμο εγχειρίδιο για όσους ασχολούνται, νοιάζονται και πονούν για το παιδί της προσχολικής ηλικίας, την αγωγή και την παιδεία του.


Σημείωση: Πρόλογος: Αντουανέττα Κατσιολούδη.

24χ17 εκ., 374 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 372 (Εκπαίδευση, Προσχολική)
Άλλα πρόσωπα: Ελεονώρα Παπαλεοντίου - Λουκά (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-402-205-2
ISBN (10ψήφιο): 960-402-205-9
Βάρος: 0.804 κιλά
Εκδότης: Τυπωθήτω
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
26.01
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.