Ο βασιλιάς που μπέρδευε τις λέξεις
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο βασιλιάς που μπέρδευε τις λέξεις

Μαρία Παπαδοπούλου

Ποιος είναι ο βασιλιάς που μπέρδευε τις λέξεις και γιατί, όταν ξυπνάει, οι υπηρέτες του προσφέρουν καραμέλες; Γιατί όταν θέλει να ντυθεί του δείχνουν φωτογραφίες κι όταν θέλει να πιει ένα χυμό, τρέχουν στην κουζίνα να σβήσουν τη φωτιά; Τι σχέση έχουν τα φιτίλια με τα κουτάλια, τα κουμπιά με τις ξένες γλώσσες, το προγούλι με το πλιγούρι; Θα μπορέσει άραγε να συνεννοηθεί επιτέλους ο βασιλιάς με τους ανθρώπους γύρω του; Και πώς μπορεί να τον βοηθήσει η κυρία με τα μοβ μαλλιά κι ένας κερατέκα; (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μάρω Αλεξάνδρου (Εικονογράφος)

Η Μάρω Αλεξάνδρου γεννήθηκε στην Αθήνα και ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με τη ζωγραφική. Είναι αυτοδίδακτη και ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 1998 με την εικονογράφηση του βιβλίου "Η στρίγκλα Βασίλισσα" των εκδόσεων Ελληνικά Γράμματα. Στις επόμενες δουλειές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: Το αλφαβητάρι της φύσης, η σειρά Ο Μίμης και η Λόλα, Η Μυρτώ και το κουνουπάκι, Αϊ-Βασίλη σ΄ αγαπώ, Το γατάκι που ήθελε να γίνει αστρονάυτης. Επίσης έχει συνεργαστεί για το εκπαιδευτικό υλικό του Αθήνα 2004, "Ολυμπιακό 2004άδικο" και "Η Δέσποινα και το περιστέρι".

Μαρία Παπαδοπούλου

Μαρία Παπαδοπούλου (Συγγραφέας)

Η Μαρία Παπαδοπούλου γεννήθηκε το 1965 στη Βέροια. Τελείωσε το γυμνάσιο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και το λύκειο στη Θεσσαλονίκη. Από το 1983 μέχρι το 1987 παρακολούθησε στο Ηράκλειο το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το 1988 έφυγε στη Γερμανία, όπου παρακολούθησε μαθήματα στο Λογοτεχνικό και Γλωσσολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Μπόχουμ. Ήρθε σε επαφή με τη λογοτεχνική ομάδα "Die Zone", με την οποία εξέδωσε το ομώνυμο περιοδικό. Μετά τη διάλυση της ομάδας, το 1992, εργάστηκε για μια βρετανική πολυεθνική και το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Από τότε ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. "Τα ψέματα που έπεφταν στον κεφάλι" είναι το πρώτο της παιδικό βιβλίο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ρένα Ρώσση - Ζαΐρη

Ρένα Ρώσση - Ζαΐρη (Υπεύθυνος Σειράς)

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι αριστούχος του Αμερικανικού Κολλεγίου Θηλέων, της Σχολής Νηπιαγωγών Αθηνών και διπλωματούχος του London Montessori Centre/Nussery Infant Teaching Diploma. Είναι μέλος του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Εργάζεται ως νηπιαγωγός, έχει γράψει πολλά παιδικά βιβλία και έχει μεταφράσει περισσότερα από 750 βιβλία παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας. Το 1985 τιμήθηκε με τον Έπαινο της Γ.Λ.Σ. για το βιβλίο της "Δέκα μικρές θαλασσινές σταγόνες΄ . Το 2002 προτάθηκε από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για αναγραφή στον Τιμητικό Πίνακα της IBBY (International Board on Books for Young People), για τη μεταφραστική δουλειά. Έχει τιμηθεί και με το βραβείο της Ελληνικής Εταιρείας Μεταφραστών Λογοτεχνίας, για το σύνολο του μεταφραστικού της έργου σε βιβλία για παιδιά και την προσφορά της στην παιδική λογοτεχνία. Έχει εμφανιστεί σε πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές με θέμα το παιδί και τα προβλήματά του.


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
47
Διαστάσεις:
20x14
Βάρος:
0.084 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση