Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η βιομηχανία στο νομό Μαγνησίας
(Από τον 19ο στον 21ο αιώνα)
Συγγραφέας:   Αίγλη Δημόγλου


Η βιομηχανία στο νομό Μαγνησίας
Το βιβλίο "Η Βιομηχανία στο νομό Μαγνησίας: Από τον 19ο στον 21ο αιώνα" παρακολουθεί την πορεία της βιομηχανίας στην περιοχή από τις απαρχές της έως σήμερα. Η επικράτηση της βιομηχανίας έναντι του εμπορίου συντελείται κατά το μεσοπόλεμο, περίοδο που ο Βόλος μετασχηματίζεται σε μια από τις σημαντικότερες βιομηχανικές πόλεις της ελληνικής περιφέρειας, θέση που διατηρεί έως τις μέρες μας, παρ΄ όλα τα προβλήματα και τις ασυνέχειες που συμβαίνουν στη μακρά διάρκεια.
Ταυτόχρονα, γίνεται αναφορά στα χαρακτηριστικά της σύγχρονης βιομηχανίας της Μαγνησίας, καταγράφονται οι ιστορικές της επιχειρήσεις, που ιδρύθηκαν πριν από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και εξακολουθούν να έχουν ανοδική πορεία έως τις μέρες μας, εκείνες που συνέβαλαν στην ανάκαμψη της μεταπολεμικής περιόδου, πολλές από τις οποίες είναι σήμερα μέλη διεθνούς εμβέλειας ομίλων, καθώς και οι επιχειρήσεις των αγροτικών συνεταιρισμών. Επίσης, παρουσιάζονται οι φορείς που συνδέονται με τη βιομηχανία, καθώς και η ταυτότητα και οι βασικές υποδομές του νομού.
Το βιβλίο ανοίγει το διάλογο γύρω από την εξέλιξη της βιομηχανίας στη Μαγνησία και προσπαθεί να συμβάλει στη συζήτηση για το μέλλον της. Προτρέπει να αναλογιστούμε αν οι συνθήκες που επέτρεψαν τη μεγάλη βιομηχανική πρόοδο της Μαγνησίας υπάρχουν και σήμερα.

24χ17 εκ., 226 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 670.495 (Βιομηχανία - Ελλάς)
ISBN: 978-960-8386-37-2
ISBN (10ψήφιο): 960-8386-37-3
Βάρος: 0.591 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
25.36
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.57
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Αίγλη Δημόγλου γεννήθηκε στον Βόλο το 1965. Σπούδασε αρχαιολογία, ιστορία και οργάνωση αρχείων. Είναι διδάκτωρ του τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Εργάστηκε στο Τοπικό Ιστορικό Αρχείο Θεσσαλίας (σήμερα ΓΑΚ Ν. Μαγνησίας) και από το 1992 διευθύνει το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σχετικές με την κοινωνική και οικονομική ιστορία του Βόλου, τη βιομηχανική αρχαιολογία και τη διαχείριση αρχείων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.