Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η περιφερειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητος
Συγγραφέας:   Δημήτριος Ι. Διακίδης


Η περιφερειακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητος
Με την παρούσα έκδοση επιχειρείται η συμβολή εις την ερμηνείαν των διατάξεων της Συνθήκης της Ρώμης επί τη βάσει των οποίων ασκείται η Περιφερειακή Πολιτική εις την Κοινότητα των εννέα Ευρωπαϊκών Κρατών.
Αναλύεται το περιεχόμενο των εφαρμοσθέντων και ισχυόντων μέτρων Περιφερειακής Πολιτικής των κρατών-μελών της Ε.Ο.Κ., οι δυσκολίες οι οποίες παρουσιάσθηκαν κατά την διαδικασίαν εφαρμογής της και τα επιτευχθέντα αποτελέσματα. Τέλος καταβάλλεται προσπάθεια να σκιαγραφηθεί το μέλλον της πολιτικής ταύτης.
Πρόκειται περί Διδακτορικής διατριβής, η οποία ενεκρίθη από την Σχολή των Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.
[...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)

24χ17 εκ., 312 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 382.026 (Ευρωπαϊκή Ένωση - Δίκαιο και νομοθεσία), 320.4 (Πολιτική - Ευρώπη)
ISBN: 978-960-12-1411-5
ISBN (10ψήφιο): 960-12-1411-9
Βάρος: 0.535 κιλά
Εκδότης: University Studio Press
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
17.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.15
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Δημήτριος Ι. Διακίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε το Ε΄ Γυμνάσιο Αρρένων. Σπούδασε Πολιτικές, Οικονομικές Επιστήμες και Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Με γαλλικές υποτροφίες έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία, σε θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου, Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Διοίκησης και Διοικητικών Επιστημών. Τ. Διευθυντής Υπουργείου Πολιτισμού, διετέλεσε Προϊστάμενος της Υπηρεσίας για θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, όλων των Υπουργών Πολιτισμού, από το 1983 μέχρι το 1996. Έλαβε μέρος: α) σε όλες τις συνομιλίες σχετικά με τις διαδικασίες ένταξης της πολιτιστικής διάστασης στη Συνθήκη του Μαάστριχτ στα Συμβούλια των Υπουργών Πολιτισμού και ασχολήθηκε συστηματικά με τις λεπτομέρειες και τις διαπραγματεύσεις όλων των Σχεδίων του φακέλου υποψηφιότητος της Θεσσαλονίκης "Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1997". β) Στη διαχείριση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Α΄ και Β΄ ΚΠΣ, στο χώρο του Πολιτισμού. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του ΕΤΟΣ της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ.) και είναι αντεπιστέλλον Μέλος της ΧΑΝΘ κα της ΕΜΣ. Διετέλεσε Καθηγητής, στο Κέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών (C.E.D.S.) των Παρισίων (Παράρτημα Αθηνών) και είναι Σύμβουλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων (Institute of Inter-Balkan Relations).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.