Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το ολοήμερο κοινωνικό σχολείο της βασικής εκπαίδευσης
Συγγραφέας:   Αλέξανδρος Κόπτσης


Το ολοήμερο κοινωνικό σχολείο της βασικής εκπαίδευσης
Το σημερινό Δημοτικό Σχολείο δεν παρουσιάζει την εικόνα ενός δημοκρατικού σχολείου, αφού δεν παρέχει ίσες ευκαιρίες για την ανάπτυξη των παιδιών και επιπλέον τονίζει τις εισοδηματικές διαφορές τους, τις οποίες ανάγει σε κοινωνικές.
Τη λύση για την επαναφορά του σχολείου στον κοινωνικό του ρόλο και την επανατοποθέτηση της εκπαίδευσης στη θέση του καθοδηγητή πολιτών της αυριανής κοινωνίας θεωρούμε πως μπορεί να την προσφέρει ο θεσμός του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου.
Στο βιβλίο αυτό επιχειρούμε να αναδείξουμε τις κοινωνικές συνθήκες που επιβάλλουν την υιοθέτηση και διεύρυνση αυτού του θεσμού, να παρουσιάσουμε τις σύγχρονες διδακτικές απόψεις που μπορούν και επιβάλλεται να εφαρμοστούν στο Ολοήμερο Σχολείο, να περιγράψουμε το ρόλο και τις επιρροές των παραγόντων που συγκροτούν το θεσμό του Ολοήμερου και να προτείνουμε λύσεις, οι οποίες δεν ανατρέπουν το Αναλυτικό Πρόγραμμα, αλλά πλουτίζουν τις σχολικές δραστηριότητες με στοιχεία του σύγχρονου πολιτισμού. Τέλος παρουσιάζουμε ένα ενδεικτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα για όλες τις τάξεις του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου.

24χ17 εκ., 94 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 371 (Σχολείο), 372 (Εκπαίδευση, Πρωτοβάθμια)
ISBN: 978-960-12-1453-5
ISBN (10ψήφιο): 960-12-1453-4
Βάρος: 0.205 κιλά
Εκδότης: University Studio Press
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
8.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

7.12
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αλέξανδρος Κόπτσης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1959. Είναι δάσκαλος, θεολόγος, κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στα παιδαγωγικά. Υπηρετεί στη Δημοτική Εκπαίδευση και έχει διδάξει επίσης εργαστηριακά μαθήματα χριστιανικής Παιδαγωγικής στον Τομέα Παιδαγωγικών της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Έχει συγγράψει πολλά άρθρα παιδαγωγικού και θεολογικού περιεχομένου σε περιοδικά και έχει παρουσιάσει εισηγήσεις σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Έχει διδάξει επίσης σε σεμινάρια. Έχει εκδώσει βιβλία με τίτλους "Το μάθημα των Θρησκευτικών στο σύγχρονο Δημοτικό Σχολείο" και "Η βιωματική διδασκαλία των θρησκευτικών εννοιών".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.