Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τεχνολογίες αποκατάστασης εδαφών και υπογείων υδάτων από επικίνδυνους ρύπους

Τεχνολογίες αποκατάστασης εδαφών και υπογείων υδάτων από επικίνδυνους ρύπους
[...] Το παρόν βιβλίο στόχο έχει την εξοικείωση του αναγνώστη με έννοιες που σχετίζονται άμεσα με το υπέδαφος, τη ρύπανσή του και την αποκατάστασή του. Ως εκ τούτου, χωρίζεται σε τρία βασικά μέρη, τα οποία περιλαμβάνουν:
1.Τα βασικά χαρακτηριστικά του υπεδάφους, τους μηχανισμούς μεταφοράς μάζας των ρύπων και γενικότερα τις διεργασίες που καθορίζουν την τύχη τους μέσα σε αυτό.
2.Τις πλέον διαδεδομένες τεχνολογίες αποκατάστασης εδαφών,
3.Τις πλέον διαδεδομένες τεχνολογίες αποκατάστασης υπογείων υδάτων. [...]

24χ17 εκ., 398 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 628.3 (Απόβλητα ), 551.48 (Υδρολογία)
Άλλα πρόσωπα: Πολυτεχνείο Κρήτης (Φορέας)
ISBN: 978-960-8065-52-9
ISBN (10ψήφιο): 960-8065-52-6
Βάρος: 1.006 κιλά
Εκδότης: Ζυγός
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
44.73
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

41.59
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Αϊβαλιώτη, Μαρία Β.
Η Μαρία Β. Αϊβαλιώτη είναι μηχανικός περιβάλλοντος και μέλος της ερευνητικής ομάδας του Εργαστηρίου Διαχείρισης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Το 2003 απεφοίτησε ως αριστούχος του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείο Κρήτης και το 2005 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην "Περιβαλλοντική και Υγειονομική Μηχανική" από το ίδιο ίδρυμα. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της διακρίθηκε για την υψηλή της απόδοση, τόσο από το ίδιο το Πολυτεχνείο Κρήτης, όσο και από άλλους φορείς (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος κ.ά.) Η Μ. Αϊβαλιώτη είναι υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης και υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης". Ειδικεύεται στην αποκατάσταση ρυπασμένων υδροφορέων και εδαφών με εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών και συμμετέχει σε αντίστοιχα ερευνητικά προγράμματα. Επίσης έχει ασχοληθεί με τη μοντελοποίηση της υπόγειας ροής και της μεταφοράς ρύπων στο υπέδαφος και έχει παρουσιάσει ερευνητικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Γιδαράκος, Ευάγγελος
Ο Ευάγγελος Λ. Γιδαράκος είναι αν. καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης και διευθυντής του Εργαστηρίου Διαχείρισης Τοξικών και Επικίνδυνων Αποβλήτων από το 2002. Απέκτησε το δίπλωμα του φυσικού περιβάλλοντος από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου το 1977 και το διδακτορικό του το 1980 από το ίδιο ίδρυμα. Την πενταετία 1980-1985 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης και υπεύθυνος προγραμμάτων στο Ερευνητικό Κέντρο GKSS-Forschungszentrum Geesthacht της Γερμανίας, ενώ το χρονικό διάστημα 1985-2001 διετέλεσε Director και Vise - President του Ινστιτούτου Battelle της Γερμανίας, επιβλέποντας τη διεξαγωγή πολλών ερευνητικών και όχι μόνο δραστηριοτήτων. Τα ερευνητικά του πεδία επικεντρώνονται στη διαχείριση και επεξεργασία επικίνδυνων και τοξικών αποβλήτων, τη βιώσιμη διαχείριση αστικών απορριμμάτων, καθώς επίσης και την εξυγίανση ρυπασμένων εδαφών και υπογείων υδάτων με εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών. Έχει αναλάβει την εκπόνηση πολλών εθνικών και διεθνών ερευνητικών προγραμμάτων, έχει συνεργαστεί με πολλά ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα του εξωτερικού (π.χ. Max-Planck, Fraueunhofer, MIT κ.ά. και έχει διατελέσει επισκέπτης καθηγητής στα Πολυτεχνεία Hamburg, Dresden και Cottbus. Ο Ε. Γιδαράκος είναι μέλος διεθνών οργανισμών και ομάδων εργασίας, καθώς και αποδέκτης τιμητικών διακρίσεων. Επίσης, έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 35 εργασίες σε διεθνή περιοδικά και έχει παρουσιάσει ερευνητικές εργασίες σε τουλάχιστον 85 διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.