Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αποκατάσταση - επανάχρηση μνημείων και ιστορικών κτιρίων στη Βόρεια Ελλάδα
Συγγραφέας:   Μιχαήλ Ε. Νομικός


Αποκατάσταση - επανάχρηση μνημείων και ιστορικών κτιρίων στη Βόρεια Ελλάδα
Στην έκδοση αυτή η οποία αποτελείται από δύο τόμους περιλαμβάνονται 28φαρμοσμένες μελέτες αποκατάστασης και επανάχρησης σημαντικών μνημείων και ιστορικών κτιρίων στην Βόρεια Ελλάδα.
Η επιλογή των πραγματοποιημένων αυτών έργων έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε αφενός να καλυφθεί όσο το δυνατόν το ευρύτατο φάσμα της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του τόπου, από την αρχαιότητα έως τον 20ο αιώνα, αφετέρου να παρουσιαστούν ενδιαφέρουσες και τεκμηριωμένες μελέτες.
Για κάθε μνημείο ή ιστορικό κτίριο γίνεται μια σύντομη αναφορά στην ιστορία του και στην κατάστασή του πριν τις εργασίες αποκατάστασης, παρουσιάζεται συνοπτικά η μελέτη για την αποκατάσταση και επανάχρησή του και στη συνέχεια παρατίθενται εικόνες και σχόλια τόσο κατά την διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης όσο και μετά την ολοκλήρωσή τους.
Ο αναγνώστης μέσα από τις περιγραφές, τα γενικά σχέδια ανάλυσης και πρότασης, τα σχέδια λεπτομερειών και τις εικόνες αποκτά μία συνολική αντίληψη των μεθόδων έρευνας, των ειδικών εργασιών, των υλικών και των τρόπων εφαρμογής τους για την αποκατάσταση και επανάχρηση του μνημειακού πλούτου του Βορειοελλαδικού χώρου.
Στις 420 σελίδες των δύο τόμων περιλαμβάνονται 2000 περίπου σχέδια, λεπτομέρειες, φωτογραφίες αρχείων, εικόνες εργοταξίων και ολοκληρωμένων έργων, υλικό από αρχεία υπηρεσιών και ιδιωτών μελετητών τα οποία στοιχειοθετούν ένα πανόραμα μεθόδων, τεχνικών και ειδικών εφαρμογών χρήσιμα για όσους ασχολούνται συστηματικά ή περιστασιακά με αντίστοιχα έργα.
Σημείωση: Η τιμή αφορά και τους δύο τόμους συνολικά

31χ31 εκ., 231 σελίδες
Δέσιμο: Πανόδετο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 1 από 2
ISBN Set: 960-86678-0-1
ISBN13 Set: 978-960-86678-0-8
Ταξινόμιση DDC: 726.502 88 (Μνημεία - Συντήρηση και αποκατάσταση), 720.495 (Αρχιτεκτονική - Ελλάς)
Άλλα πρόσωπα: Μαρία Πετρουλάκη (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-86678-2-2
ISBN (10ψήφιο): 960-86678-2-8
Βάρος: 1.615 κιλά
Εκδότης: Έργον IV
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
183.44
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

163.26
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Μιχαήλ Ε, Νομικός αποφοίτησε από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Συνέχισε τις σπουδές του στην Ιταλία και στο Βέλγιο και ειδικεύτηκε στην αποκατάσταση ιστορικών πόλεων και μνημείων. Έχει ασχοληθεί συστηματικά ως ερευνητής και ως μελετητής με την ανάλυση, τεκμηρίωση, αποκατάσταση και επανάχρηση ιστορικών κτιρίων κέντρων και οικισμών. Συμμετείχε σε επιστημονικές ομάδες εργασίας, σε οργανωτικές και επιστημονικές επιτροπές για την διοργάνωση εθνικών και διεθνών συνεδρίων με αντίστοιχη θεματολογία και επί σειρά ετών διετέλεσε πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής για την διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς στο ΤΕΕ/ΤΚΜ. Άρθρα και επιστημονικές ανακοινώσεις του, έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Έχει επιμεληθεί ελληνικές και διεθνείς εκδόσεις με αντικείμενο της διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς. Από το 1979 διδάσκει στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων και από το 1998 στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. στην προστασία, συντήρηση και αποκατάσταση μνημείων πολιτισμού. Είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Α.Π.Θ. και ασχολείται με την έρευνα και την διδασκαλία θεμάτων που αφορούν στην προστασία και διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.