Άλγεβρα, ο άγνωστος Χ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Άλγεβρα, ο άγνωστος Χ

Kjartan Poskitt

Μήπως τα μαθηματικά σας προκαλούν μελαγχολία; Μήπως σας αναστατώνει η άλγεβρα και σας σαστίζουν οι τύποι και τα σύμβολα; Μήπως οι εξισώσεις σας κάνουν να τρέμετε; Το νέο βιβλίο της σειράς "Εξωφρενική Βιβλιοθήκη", "επιστρατεύει" τον μυστηριώδη πράκτορα Άγνωστο Χ για να διώξει όλες τις "αλγεβρικές" σας αγωνίες.
Γνωρίστε τον Διόφαντο, τον πατέρα της άλγεβρας και μάθετε το ρόλο των Αράβων επιστημόνων στην εξέλιξη των μαθηματικών. Ανακαλύψτε πέντε βασικούς κανόνες για να λύνετε εξισώσεις και γνωρίστε πολλούς τρόπους όχι μόνο για να αντιμετωπίσετε τον καθηγητή των μαθηματικών αλλά και να τον ενθουσιάσετε! Ανακαλύψτε εξωφρενικά μαθηματικά που δε γράφουν τα σχολικά βιβλία και αποκαλύπτονται σ΄ αυτό το γεμάτο εκπλήξεις βιβλίο. Μάθετε πολλά μαθηματικά τρικ με δύσκολες αθροίσεις αριθμών αλλά και με τραπουλόχαρτα.
Κι επειδή το βιβλίο είναι πραγματικά εξωφρενικό, αντιμετωπίστε ένα διαβολικό γρίφο του καθηγητή Τρομάρα και εισχωρήστε στο κρησφύγετο της οργάνωσης "Εξοντωτικά Μαθηματικά" για να ανακαλύψετε τα καταχθόνια σχέδια των μελών της. Ακόμα γνωρίστε μια συμμορία κακοποιών που δεν κατόρθωσε να κλέψει την τράπεζα που προγραμμάτιζε λόγω... κακών μαθηματικών υπολογισμών!

Κώστας Δεληγιάννης (Μεταφραστής)


Philip Reeve

Philip Reeve (Εικονογράφος)

O Philip Reeve γεννήθηκε (1966) και μεγάλωσε στο Μπράιτον. Εργάστηκε χρόνια σε βιβλιοπωλείο, πριν ασχοληθεί με την εικονογράφηση. Εικονογράφησε πολλά βιβλία, ανάμεσα στα οποία τις σειρές Horrible Histories, Murderous Maths και Dead Famous. Άρχισε να γράφει σε ηλικία πέντε ετών, αλλά οι Φονικές Μηχανές (Mortal Engines) είναι το πρώτο του βιβλίο που εκδόθηκε. Το βιβλίο αυτό που πρωτοκυκλοφόρησε το 2001 στην Αγγλία, από την Scholastic Press, σύντομα έγινε μπεστ σέλερ και μεταφράστηκε σε πολλές χώρες παγκοσμίως. Κέρδισε το Χρυσό Βραβείο Smarties (The Nestle Smarties Book Prize 2002) και ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Whitbread (The Whitbread Book Award 2002). Ζει στο Ντάρτμουρ με τη σύζυγό του Σάρα. Ασχολείται και με τη ζωγραφική.

Kjartan Poskitt (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
160
Διαστάσεις:
20χ13
Βάρος:
0.183 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση