Αίγινα... κάθε κελί σελίδα ιστορίας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αίγινα... κάθε κελί σελίδα ιστορίας

Νίκος Πηγαδάς

Φυλακές Αίγινας. Χτίστηκαν από τον Καποδίστρια για να προσφέρουν πολιτισμό και ανθρωπιά. Αγκάλιασαν με θέρμη τα ορφανά αγωνιστών του `21. Για να καταλήξουν σε κολαστήριο ψυχών και σωμάτων. Εκεί, πίσω από τα κάγκελα, άφησαν το επισκεπτήριό τους άντρες που σημάδεψαν τη νεότερη ιστορία μας.
Αγωνιστές της λευτεριάς και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Αντρειωμένοι, που έγιναν τραγούδι στο στόμα του λαού.
Από τον Νικηταρά και τον Αντύπα, μέχρι τον Βελουχιώτη και τον Παναγούλη. Τούτο το βιβλίο κοσμούν άγνωστα ντοκουμέντα. Πολλά ντοκουμέντα, που φωτίζουν δύσκολες εποχές. Πρόσωπα και καταστάσεις. Χωρίς ψιμύθια. Η παράθεσή τους και μόνο αρκεί, για να ξαναδούμε κάποιες ματωμένες σελίδες της Ρωμιοσύνης. Μήπως και κλείσουν οριστικά οι πληγές. Το αξίζει τούτος ο περήφανος λαός.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Νίκος Πηγαδάς

Νίκος Πηγαδάς (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Πηγαδάς είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στον Σταφιδόκαμπο Ηλείας το 1939. Εργάστηκε επί δεκαετίες ως ρεπόρτερ στις αθηναϊκές εφημερίδες (κατά χρονολογική σειρά): "Ακρόπολις", "Καθημερινή", "Πρωινή Ελευθεροτυπία", "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" και "Έθνος". Ουδέποτε συνεργάστηκε με κρατικά Μ.Μ.Ε. ούτε θήτευσε σε γραφεία Τύπου. Έχει στο ενεργητικό του ιστορικές έρευνες όπως: "Η υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ", "Η απόδραση των Βούρλων", "Οι έλληνες ναυτικοί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο", "Αίγινα... κάθε κελί σελίδα ιστορίας".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
247
Διαστάσεις:
24x16
Βάρος:
0.477 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση