Η Βασιλική και ο Αϊ-Βασίλης της Καισάρειας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η Βασιλική και ο Αϊ-Βασίλης της Καισάρειας

Μαρία Λυρατζή

Παραμονή Πρωτοχρονιάς πια, είχα πάρει την απόφασή μου. Μπορεί να μην προλάβαινα να στείλω γράμμα στον Άγιο Παππούλη και να του ζητήσω να κάνει ένα θαύμα, αλλά είχα στα χέρια μου μια κούκλα που είχε φτιάξει ο ίδιος και που σίγουρα ήταν μαγική! Θα μιλούσα σ΄ αυτήν και ο Αϊ-Βασίλης θα με άκουγε σίγουρα. Το βράδυ, που έπεσαν όλοι να κοιμηθούν, εγώ άρχισα να του μιλώ. Δηλαδή στην κούκλα μίλησα. - Καλέ μου Άγιε Βασίλη, ελπίζω να σε προλάβω πριν έρθεις στο χωριό μου. Ο παππούς, η γιαγιά, αλλά και όλοι οι άνθρωποι εδώ είναι πολύ στενοχωρημένοι, γιατί αυτός ο καιρός έχει χαλάσει τα φυτά και τα δέντρα τους και κινδυνεύουν να πεινάσουν. Επειδή εσύ είσαι Άγιος και όλα τα μπορείς, σκέφτηκα να σε παρακαλέσω να διώξεις απόψε το χιόνι από τον κάμπο και εγώ δε θέλω το ποδήλατο που σου ζήτησα. Δε θα με πειράξει καθόλου. Άλλωστε θα σ΄ το ζητήσω του χρόνου. Φίλησα την κούκλα μου και, χαρούμενη με την απόφασή μου να απαρνηθώ το ποδήλατο για να βοηθήσω τους ανθρώπους, κοιμήθηκα. Ξύπνησα μέσα στη νύχτα γιατί άκουσα κάποιον να ψιθυρίζει το όνομά μου: - Βασιλική, Βασιλική, ξύπνα!

Σωτήρης Σόρογκας

Σωτήρης Σόρογκας (Εικονογράφος)

Ο Σωτήρης Σόρογκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936. Σπούδασε ζωγραφική στην ΑΣΚΤ Αθηνών με υποτροφία του ΙΚΥ και έχει εκθέσει εκτός από την Ελλάδα σε πολλές πρωτεύουσες της Ευρώπης και της Αμερικής, εκπροσωπώντας, μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού, της Εθνικής Πινακοθήκης ή ιδιωτικών γκαλερί την ελληνική τέχνη. Έργα του υπάρχουν σε μουσεία, πινακοθήκες, οργανισμούς, καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δίδαξε σχέδιο και χρώμα στη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από το 1964 ως το 2003. Σήμερα είναι Ομότιμος Καθηγητής. Το 2004 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για το σύνολο της καλλιτεχνικής του προσφοράς.

Μαρία Λυρατζή

Μαρία Λυρατζή (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα, όπου έζησε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Χημεία. Το 1996 ξεκίνησε τις σπουδές της στο τμήμα "Συντήρησης έργων τέχνης και αρχαιοτήτων", όπου και είναι τελειόφοιτη. Τον Ιούνιο του 1999 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο, "Η Σμαραγδένια κι άλλα παραμύθια", από τις εκδόσεις Πατάκη, σε εικονογράφηση Δημήτρη Σεβαστάκη. Τον Απρίλιο του 2000 το παραπάνω βιβλίο τιμήθηκε με έπαινο από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
38
Διαστάσεις:
29χ22
Βάρος:
0.44 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση