Μια θέση στον κόσμο
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Μια θέση στον κόσμο

Susan Isaacs

7.20€ -26% 5.33€

Η Έιμι Λίνκολν δε θα μπορούσε να `χει χειρότερες προδιαγραφές. Για τη μητέρα της ξέρει μόνο πως, όταν ήταν ακόμα μωρό, βγήκε για μια βόλτα και δεν ξαναγύρισε ποτέ. Ο πατέρας της μπαινοβγαίνει με αξιοπρόσεκτη συχνότητα στη φυλακή. Η δε γιαγιά που τη μεγαλώνει κερδίζει μεν τίμια τον επιούσιο, αλλά πότε πότε σουφρώνει και κάτι από τα μαγαζιά για συμπλήρωμα.
Όμως η Έιμι, δραστήρια και έξυπνη, βρίσκει το δρόμο της. Διαπρέπει στο σχολείο, μπαίνει στο Χάρβαρντ, από κει στη Δημοσιογραφική Σχολή του Κολούμπια, και φτάνει να γίνει πολιτική συντάκτης στο έγκυρο εβδομαδιαίο περιοδικό "Εις Βάθος".
Κάπως έτσι, παραβρίσκεται στη δεξίωση ενός υποψηφίου των Δημοκρατικών για την Προεδρία, όπου εισβάλλει μαινόμενος ένας νεαρός. Και πριν το βγάλουν έξω σηκωτό, προλαβαίνει να φωνάξει ότι είναι νόθος γιος του ευπόληπτου πολιτικού!
Το "Εις Βάθος" δεν καταθέχεται να ασχοληθεί με το σκάνδαλο. Αλλά την Έιμι την έχει αγγίξει εκεί ακριβώς που πονάει. Κι αποφασίζει όχι μόνο να σκαλίσει το παρελθόν του γερουσιαστή, αλλά να προσπαθήσει να εντοπίσει και τη δική της μητέρα και να μάθει για ποιο λόγο την εγκατέλειψε.
Δεν θα είναι εύκολο. Θα χρειαστεί μαεστρία, πονηριά και ταλέντο ντετέκτιβ που μέχρι τώρα δεν ήξερε ότι διαθέτει. Κι αυτά που θα ανακαλύψει μπορεί να μην είναι καθόλου όπως τα φαντάζεται. Αλλά ίσως μέσα από όλη αυτή την ιστορία να βγει πιο δυνατή. Να καταφέρει να κλείσει το κεφάλαιο "χθες". Και να διεκδικήσει τη δική της θέση στον κόσμο...

Στέλλα Μίμη (Μεταφραστής)


Susan Isaacs

Susan Isaacs (Συγγραφέας)

Η Σούζαν Άιζακς γεννήθηκε στο Μπρούκλιν και μεγάλωσε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης. Τελειώνοντας το κολέγιο, άρχισε να εργάζεται ως συντάκτρια στο περιοδικό "Seventeen". Στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 έγραφε άρθρα για διάφορα περιοδικά, καθώς και πολιτικούς λόγους. Το πρώτο της έργο, "Αποκαλυπτικές στάσεις" εκδόθηκε το 1978. Μέχρι σήμερα έχει γράψει οκτώ ακόμη μυθιστορήματα, που μεταφράστηκαν σε τριάντα γλώσσες και έγιναν όλα μπεστ σέλερ. Δύο από αυτά τα "Αποκαλυπτικές στάσεις" και "Λάμψη στο σκοτάδι" έχουν μεταφερθεί στον κινηματογράφο σε δικά της σενάρια. Έχει γράψει επίσης το σενάριο για την ταινία "Γεια σας και πάλι". Το 1996 τιμήθηκε με το βραβείο Ποιητών και Συγγραφέων και το 1999 με το Βραβείο Τζον Στάινμπεκ. Ζει με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά στο Λονγκ Άιλαντ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
395
Διαστάσεις:
18x12
Βάρος:
0.238 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση