Θέματα ταυτότητας στην ελληνική διασπορά
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Θέματα ταυτότητας στην ελληνική διασπορά

Γλώσσα και λογοτεχνία

17.24€ -27% 12.59€

Στον παρόντα τόμο περιλαμβάνονται κείμενα γνωστών ερευνητών και ερευνητριών που επιχειρούν να αναδείξουν, μέσα από τη μελέτη της γλώσσας και της λογοτεχνίας, ζητήματα ταυτότητας με αφετηρία το πλαίσιο της ελληνικής διασποράς. Κάθε κείμενο, μέσα από την εμπειρία και σκοπιά του/της συγγραφέα του, διαφωτίζει τη σύνδεση της γλώσσας και της λογοτεχνίας με τα ποικίλα ταυτοτικά θέματα, τα οποία χαρακτηρίζονται από πολύπλοκες και συχνά αντιφατικές διαδικασίες βίωσης της πραγματικότητας ειδικά όταν αυτή διαμορφώνεται σε συνθήκες γλωσσικής και πολιτισμικής επαφής.
Το πρώτο μέρος του τόμου περιλαμβάνει κείμενα που αφορούν τη γλώσσα και την ταυτότητα στο πλαίσιο της ελληνικής διασποράς. Τα κείμενα παρέχουν μια χρήσιμη, ιδιαίτερα για την ελληνική βιβλιογραφία, συλλογή από προβληματισμούς και προσεγγίσεις που αφορούν πλήθος ελληνόφωνων κοινοτήτων της διασποράς καθώς και θέματα της εθνογλωσσικής ζωτικότητας. Το δεύτερο μέρος του τόμου περιλαμβάνει κείμενα που αφορούν τη λογοτεχνία, μέσα από τα οποία προβάλλονται προβληματισμοί και αναζητήσεις γύρω από τις έννοιες της ταυτότητας και της ετερότητας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Μαρίτα Παπαρούση

Μαρίτα Παπαρούση (Επιμέλεια)

Η Μαρίτα Παπαρούση σπούδασε Φιλολογία στην Αθήνα και Νεοελληνική Λογοτεχνία στο Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών της Σορβόννης, όπου έκανε μεταπτυχιακές σπουδές και εκπόνησε διδακτορική διατριβή. Διδάσκει Νεοελληνική Λογοτεχνία στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και γαλλικά επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε πανελλήνια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια.


Πετρούλα Τσοκαλίδου (Επιμέλεια)

Η Ρούλα Τσοκαλίδου είναι Λέκτορας στο ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου διδάσκει αντικείμενα που αφορούν την κοινωνιογλωσσολογία, την επαφή των γλωσσών και τις εφαρμογές στην εκπαίδευση.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
255
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.468 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση