Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Περιβάλλον και ανάπτυξη
(Διαλεκτικές σχέσεις και διεπιστημονικές προσεγγίσεις)

Περιβάλλον και ανάπτυξη
[...] Σε διεθνές επίπεδο, με βάση τα πορίσματα πρωτοποριακών ερευνητικών προσπαθειών, έχει τεκμηριωθεί, όπως φαίνεται και στα σχετικά κείμενα του συλλογικού αυτού τόμου και τις αναφορές τους, ότι η αδιάσπαστη ενότητα του "όλου" της συγκεκριμένης φυσικής και κοινωνικοοικονομικής πραγματικότητας κάθε περιοχής / περιφέρειας με τις πολυδιάστατες διαλεκτικές σχέσεις, αλληλεξαρτήσεις και αλληλεπιδράσεις τους και τις τάσεις μεταβολής τους στο χώρο και το χρόνο, χαρακτηρίζει την κατάσταση και την ποιότητα του πραγματικού οργανικού "όλου" της διαλεκτικής σχέσης της ανάπτυξης και του περιβάλλοντος στον πλανήτη μας και όχι μόνο του μηχανιστικού αθροίσματος των μερικών "όλων" τους.
Συνεπώς, κάθε αξιόπιστη αναπτυξιακή δράση και πολιτική γενικότερα για μια περιοχή / περιφέρεια θα πρέπει να στοχεύουν στην βελτίωση της κατάστασης και της ποιότητας του "όλου" της αδιάσπαστης ενότητας της φυσικής και της κοινωνικοοικονομικής της πραγματικότητας, αλλά και ταυτοχρόνως του ολικού της -έως και του πλανητικού της- περιβάλλοντος.
[...] (από την εισαγωγή του βιβλίου)


Σημείωση: Εισαγωγή: Δημήτρης Ρόκος.

24χ17 εκ., 255 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Αντιπαραθέσεις
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 338.9 (Οικονομική ανάπτυξη), 338.9 (Περιφερειακός προγραμματισμός), 333.7 (Περιβάλλον)
Άλλα πρόσωπα: Δημήτρης Κ. Ρόκος (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-427-082-8
ISBN (10ψήφιο): 960-427-082-6
Βάρος: 0.467 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
14.91
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.27
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Βλάχος, Δημήτρης Ε.
Ο Δημήτρη Βλάχος γεννήθηκε στη αρχή της δεκαετίας του 1930 στη Πολύδροσο Παρνασσίδος. Δημοτικό στο χωριό. Γυμνάσιο στην Αμφίκλεια, την τελευταία τάξη 8η οκταταξίου τελείωσε στο Β΄ νυχτερινό γυμνάσιο της Αθήνας, στην οδό Σολωμού, εργαζόμενος το 1949. Δεν ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία, λόγω ατυχήματος. Μετά βιοπάλη, απόπειρες για σπουδές (Ανωτέρα Βιομηχανική). Αργούσε όμως η δωρεάν παιδεία του Γ. Παπανδρέου και έτσι (όπως λέει ο ίδιος), τον "κέρδισε" τελικά ο φωτογραφικός φακός.

O Eρατοσθένης Γ. Kαψωμένος, από τα Xανιά της Kρήτης, είναι Kαθηγητής Nέας Eλληνικής Φιλολογίας και Θεωρίας της Λογοτεχνίας στο Tμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Iωαννίνων (1983 κ.ε.) και Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής. Πτυχιούχος και διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι [Αισθητική - Θεωρία της Τέχνης και του Πολιτισμού: Universite de Paris-Sorbonne (Paris I), Υφολογία - Σημειωτική της Λογοτεχνίας: Universite de Paris VII και Ecole des Hautes Etudes], έχει στρέψει την ερευνητική του προσπάθεια στους τομείς της Θεωρίας και της Ερμηνείας της Λογοτεχνίας. Υπήρξε ένας από τους εισηγητές στην Ελλάδα της Δομικής Θεωρίας και της Σημειωτικής (Αφηγηματολογία - Ποιητική - Κοινωνιοσημειωτική), καθώς και της Στατιστικής Υφολογίας. Την τελευταία δεκαετία το ερευνητικό του ενδιαφέρον έχει στραφεί προς τη Θεωρία του Πολιτισμού και την ανάλυση των πολιτισμικών φαινομένων. Με πρόσκληση των αντίστοιχων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, έχει πραγματοποιήσει επισκέψεις διδασκαλίας σε πολλά πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αυστραλίας. Είναι ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Σημειωτικής Εταιρείας (1978 κ.ε.), αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σημειωτικών Εταιρειών των Βαλκανικών Χωρών (1997 κ.ε.) και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Διεθνούς Σημειωτικής Εταιρείας (1980 μέχρι σήμερα). Έχει αναπτύξει μεγάλη δραστηριότητα στον τομέα των Διαπανεπιστημιακών Προγραμμάτων Συνεργασίας ERASMUS, LINGUA, ΣΩΚΡΑΤΗΣ/ERASMUS (1991 κ.ε.), με στόχο την ανάπτυξη των Νεοελληνικών Σπουδών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.