Η αχαριστία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η αχαριστία

Συζήτηση για την εποχή μας με τον Αντουάν Ρομπιτάιγ

Alain Finkielkraut

Antoine Robitaille

Στον διάλογό του με τον Αντουάν Ρομπιτάιγ για θέματα της εποχής μας, ο Αλαίν Φινκελκρώτ αποδεικνύεται δεινός συζητητής και απαιτητικός, συνάμα. Ο αναγνώστης γίνεται μάρτυρας μιας ζωντανής συζήτησης η οποία δεν έχει σκοπό να κάνει, απλώς, μια ανασκόπηση του έργου του συγγραφέα, αλλά μέσα από γόνιμες ενστάσεις να προκαλέσει τον προβληματισμό του σε θέματα όπως: η τύχη των μικρών, "περιφερειακών", εθνών απέναντι στα μεγάλα, "κεντρικά"· το βάρος της κληρονομιάς και πώς το διαχειρίζονται οι διάφοροι λαοί και εάν αποσυνδέοντας το είναι μας από την κληρονομιά μας γινόμαστε πιο ελεύθεροι· η γλώσσα και τα προβλήματά της· η εκπαίδευση κ.ά.

Βίκυ Ιακώβου (Μεταφραστής)

Η Βίκυ Ιακώβου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην πολιτική φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Paris X-Nanterre και εκπόνησε διδακτορική διατριβή με θέμα "Μια αντιπαράθεση: Χάννα Άρεντ και κριτική θεωρία" στο Πανεπιστήμιο Paris VII-Denis Diderot. Διδάσκει στο τμήμα φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών και στο τμήμα κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν τη νεώτερη και σύγχρονη πολιτική φιλοσοφία, την Κριτική Θεωρία και την επιρροή της ψυχανάλυσης στη σύγχρονη φιλοσοφία. Έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα στα ελληνικά και στα γαλλικά ενώ έχει μεταφράσει βιβλία και άρθρα πολιτικής θεωρίας.

Alain Finkielkraut

Alain Finkielkraut (Συγγραφέας)

Ο Αλαίν Φινκελκρώτ γεννήθηκε το 1949. Είναι καθηγητής φιλοσοφίας στην Ecole polytechnique. Μελετητής του έργου του Εμμανουέλ Λεβινάς, της Χάννα Άρεντ και του Σαρλ Πεγκύ, έχει ασχοληθεί με την ανάλυση του ολοκληρωτισμού και του αντισημιτισμού και έχει ασκήσει κριτική σε διάφορες όψεις της νεωτερικότητας. Το βιβλίο του "La defaite de la pensee" (1987), σηματοδότησε το ξεκίνημα της κριτικής του στη "βαρβαρότητα του σύγχρονου κόσμου". Άλλα έργα του: "L΄ imparfait du present", "Penser le ΧΧe siecle", κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Antoine Robitaille (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
194
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.315 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση