Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Βυζαντινά και οθωμανικά
Συγγραφέας:   Νίκος Κ. Μουτσόπουλος


Βυζαντινά και οθωμανικά
Οι περιπέτειες του ναού της Παλλάδος. Ο Παρθενώνας τζαμί. Ο Μεβλεβίχανες έξω από τα ΒΔ τείχη της Θεσσαλονίκης. Το τζαμί του Οσμάν Σαχ στα Τρίκαλα. Τα γεωγραφικά όρια της Μακεδονίας. Η πρώιμη βυζαντινή και μεσοβυζαντινή πόλη. Κάστρα και πολιτείες της Μακεδονίας και της Θράκης κατά τη βυζαντινή περίοδο. Εισαγωγή στην ιστορία και την αρχιτεκτονική της Καστοριάς. Τα παρεκκλήσια του Αγίου Ευθυμίου και του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στη βασιλική του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. Το "Βασιλάκη πηγάδι" παρά τη Χλεμπίνα. Οι επιπτώσεις της τουρκικής κατακτήσεως στις πόλεις της Μ. Ασίας και της Βαλκανικής. Η κουφική επιγραφή στο καθολικό της Παναγίας Μαυρώτισσας στην Καστοριά.

24χ17 εκ., 311 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 720 (Αρχιτεκτονική), 720.496 (Αρχιτεκτονική - Βαλκάνια), 723.2 (Αρχιτεκτονική, Βυζαντινή)
ISBN: 978-960-8263-42-0
ISBN (10ψήφιο): 960-8263-42-5
Βάρος: 0.652 κιλά
Εκδότης: Νησίδες
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
21.30
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.96
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Μουτσόπουλος, Νίκος Κ.
Ο ομότιμος καθηγητής του Αρχιτεκτονικού Τμήματος της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Νικόλαος Μουτσόπουλος του Κωνσταντίνου, γεννήθηκε το 1927 στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και μετεκπαιδεύτηκε στη Γαλλία. Διδακτορικό δίπλωμα έλαβε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του Ε.Μ.Π. Είναι διπλωματούχος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., όπου και δίδαξε κατ΄ ανάθεση το μάθημα της Χριστιανικής Αρχαιολογίας και Τέχνης. Το 1958 εκλέγεται τακτικός καθηγητής στην Έδρα της Αρχιτεκτονικής Μορφολογίας στο Αρχιτεκτονικό Τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Έχει ασχοληθεί με τη βυζαντινή και μεταβυζαντινή εκκλησιαστική αρχιτεκτονική και τη μελέτη της βυζαντινής και της παραδοσιακής κατοικίας και τέχνης. Έχει γράψει σχετικές μελέτες και έχει διοργανώσει και μετάσχει σε πολλά διεθνή και τοπικά επιστημονικά συνέδρια. Έχει διενεργήσει ανασκαφές σε διάφορα σημεία της Ελλάδας. Ασχολείται με τη μελέτη και την καταγραφή των οχυρών οικισμών και κάστρων του βορειοελλαδικού χώρου και με θέματα συγκριτικής μορφολογίας. Έχει εκπονήσει την αρχιτεκτονική μελέτη του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών στην Ιερά Μονή Βλατάδων στη Θεσσαλονίκη και του καθολικού και του Συνοδικού του Ιερού Ησυχαστηρίου του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή. Διετέλεσε πρόεδρος σε διεθνή και εθνικά επιστημονικά συμβούλια. Έχει εργασθεί ως υπεύθυνος στην αναστήλωση του Παναγίου Τάφου. Είναι αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, της Academia Pontaniana της Νεαπόλεως και της Ακαδημίας Επιστημών της Βουλγαρίας, καθώς και επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Σόφιας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.