Η μήτρα της χίμαιρας
zoom in
15.00€ -10% 13.50€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789608229617

  • Κατηγορίες:

    Ποίηση , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2005

  • Εκδότης

    Εντός

Αναβλύζοντας με ορμή η ανατροπή σ` όλο της το μεγαλείο με ταξίδεψε στο λυτρωτικό όνειρο του Βαγγέλη Κουρτεσιώτη. Ένα όνειρο που τολμά και γεννιέται από τη "μήτρα της χίμαιρας".
Μίας ανελέητης χίμαιρας που σαρώνει στο πέρασμά της "το φιλί το γεμάτο μέλι προδοσίας" και εξοργίζει "τους θεούς να ρίχνουν κεραυνούς στις κορυφές των βουνών".
Κι ο Έρωτας ακλόνητος, θρύλος δυνάστης να παραμένει πάντα στο θρόνο του ξεχειλίζοντας από προσμονή και να αλληλοσυγκρούεται με τον ποιητή στη νύχτα, στην αυγή, αναδύοντας αφόρητη προσμονή.
Σημείο αναφοράς η δυναμική πορεία του Ελασίτη Πατέρα-Άντρα-Ήλιου του γενναίου Ήρωα-Άρη που υποκλίνονται τα πλατάνια στο διάβα του, όταν ο ίδιος ορκίζεται να βάλει το μαχαίρι στο θηκάρι του, μόνον "όταν το όνειρο γίνει άνθρωπος" και "ξημερώσει η Ελπίδα". [...] (από τον πρόλογο της Τζένης Λιάππα)

Βαγγέλης Π. Κουρτεσιώτης

Βαγγέλης Π. Κουρτεσιώτης (Συγγραφέας)

Ο Βαγγέλης Κουρτεσιώτης γεννήθηκε στο Καρποχώρι Καρδίτσας το 1967. Γράφει από την ηλικία των 17 ετών. Τον Σεπτέμβρη του 2004 εξέδωσε την πρώτη του ποιητική συλλογή "Βαρβάρων τρόπαια". Τον Γενάρη του 2005 ακολουθεί η δεύτερη ποιητική του συλλογή "Βάλτοι με παιδικό πρόσωπο" και το Νοέμβρη του 2005 η τρίτη ποιητική του συλλογή "Η μήτρα της χίμαιρας". Είναι τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Λογοτεχνών. Είναι υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας. Ζει και εργάζεται στη Λάρισα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
95
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.266 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση