Λάρισα: Μια πόλη στη λογοτεχνία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Λάρισα: Μια πόλη στη λογοτεχνία

18.26€ -27% 13.33€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789603758723

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2005

  • Εκδότης

    Μεταίχμιο

Το γύρισμα των εποχών σε τούτη την πόλη θα γίνεται αντιληπτό από τη ζωή του κάμπου. Το Χινόπωρο έρχεται με τα αποκαΐδια από τις καλαμιές που σκεπάζουν τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών και δείχνουν ότι ζυγώνει ο καιρός για το όργωμα. . . Το καύμα που πλαντάζει τον κάμπο θα σκεπάζει την πόλη που βαριανασαίνει τα καλοκαίρια της. Όσο ο λίβας θα «καίει τα σπαρτά», οι άνθρωποί της θα μυθολογούν τις εποχές της πόλης με τα σημάδια του κάμπου. . . Η Λάρισα για πάντα ξαπλωμένη χαμαί· κι ο κάμπος μαξιλάρι!. . .


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

κ.ά. (Φωτογράφος)


Τάκης Τλούπας

Τάκης Τλούπας (Φωτογράφος)

Ο Τάκης Τλούπας γεννήθηκε το 1920 στη Λάρισα. Με την τέχνη της φωτογραφίας ασχολήθηκε επαγγελματικά από το 1940. Αυτοδίδακτος φωτογράφος, με πηγαίο ταλέντο, ευαισθησία, έμπνευση σοφή και αγάπη για ό,τι ωραίο δημιούργησε η φύση και ο άνθρωπος. Αυτά τα φυσικά του προσόντα, που ευνοούν την υψηλή καλλιτεχνική δημιουργία, και η επιμέλεια με την οποία ασκεί το έργο του, τον ανέδειξαν σε προσωπικότητα πρώτου μεγέθους στον κόσμο της φωτογραφίας. Ο Τάκης Τλούπας, πέθανε στις 8 Μαΐου 2003 σε ηλικία 83 ετών από πνευμονικό οίδημα, που ακολούθησε εγκεφαλικό επεισόδιο. , στην πόλη που γεννήθηκε και τόσο αγαπούσε, τη Λάρισα.

Κώστας Ακρίβος

Κώστας Ακρίβος (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Κώστας Ακρίβος (Γλαφυρές Βόλου, 1958) έχει εκδώσει δεκαπέντε αφηγηµατικά βιβλία και πήρε µέρος σε συλλογικές εκδόσεις, ανθολογίες, καθώς και στη συγγραφή δύο σχολικών εγχειριδίων. Μυθιστορήµατά του έχουν µεταφραστεί στη Γερµανία, την Ελβετία, την Ιταλία και την Πολωνία, ενώ διηγήµατά του σε αρκετές άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες. Από το 1983 δίδαξε φιλολογικά µαθήµατα στο Γυµνάσιο και το Λύκειο. Συνεργάστηκε µε το ΕΚΕΒΙ στα προγράµµατα Λέσχες Ανάγνωσης και Συγγραφείς στα Σχολεία. Το 2013 παρουσιάστηκε στο Ιµαρέτ Καβάλας το θεατρικό έργο του Ο γηραιός πατήρ µου από το φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου, σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Γκόνη. Διηύθυνε τη σειρά ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ και ήταν ο συντονιστής της διαδικτυακής λέσχης ανάγνωσης ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΒΙΒΛΙΑ. Είναι µέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Για το πιο πρόσφατο μυθιστόρημά του Γάλα μαγνησίας (ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, 2018) τιμήθηκε με το Athens Prize for Literature του περιοδικού Δέκατα.


Θωμάς Ψύρρας

Θωμάς Ψύρρας (Επιμέλεια)

Ο Θωμάς Ψύρρας γεννήθηκε το 1954 στον Τύρναβο της Θεσσαλίας, όπου και έζησε τα παιδικά του χρόνια. Σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Υπήρξε εκδότης του εκπαιδευτικού περιοδικού "Σημείο", μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού "Αυτό" και μέλος της συντακτικής επιτροπής του λογοτεχνικού περιοδικού "Γραφή" της Λάρισας. Διδάσκει Νεοελληνική Λογοτεχνία στην επιμόρφωση των καθηγητών της Μέσης Εκπαίδευσης. Μελέτες και άρθρα του δημοσιεύτηκαν στα περιοδικά "Γραφή", "Σημείο", "Διάλογος", "Αντί" και στις εφημερίδες "Ελευθερία", "Αυγή", "Ελευθεροτυπία" και "Καθημερινή".

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
236
Διαστάσεις:
23x16
Βάρος:
0.447 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση