Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οπτικά δίκτυα τεχνολογίας WDM
(Τοπικά και μητροπολιτικά δίκτυα)

Offer
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια αξιόλογη και περιεκτική καταγραφή των πολυκυματικών τοπικών δικτύων, και περιλαμβάνει τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο αυτό. Απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές και ανθρώπους που ασχολούνται με τη σχεδίαση και τη λειτουργία οπτικών τοπικών δικτύων. Επιπλέον περιλαμβάνει μια εκτενή και άρτια εισαγωγή σε πιο γενικά ζητήματα που σχετίζονται με την οπτική δικτύωση, όπως είναι τα οπτικά δίκτυα πρώτης γενιάς, οι υπόλοιπες κλάσεις των οπτικών δικτύων δεύτερης γενιάς και οι υποκείμενες οπτικές τεχνολογίες.
Η οπτική πολύπλεξη με διαίρεση μήκους κύματος (WDM) είναι η πιο δημοφιλής τεχνική για την αύξηση του παραλληλισμού των μεταδόσεων στο δίκτυο, αφού αξιοποιεί αποδοτικά το τεράστιο εύρος ζώνης που διαθέτει η οπτική ίνα. Η τεχνική αυτή αναμένεται να εξελιχθεί σε κινητήριο δύναμη για την υλοποίηση τοπικών δικτύων με υψηλές επιδόσεις. Το βιβλίο εστιάζει στην εφαρμογή της οπτικής δικτύωσης τεχνολογίας WDM σε τοπικό επίπεδο.
- Παρουσιάζει τα κύρια ζητήματα που σχετίζόνται με την αρχιτεκτονική των οπτικών δικτύων WDM.
- Αναλύει τα βασικά χαρακτηριστικά που διαχωρίζουν τα οπτικά δίκτυα WDM, όπως είναι η φυσική τοπολογία, η λογική τοπολογία και η δομή των κόμβων του δικτύου.
- Εξετάζει τη συνεχή πρόοδο στην τεχνολογία των οπτικών συσκευών, η οποία φέρνει τα τοπικά δίκτυα WDM όλο και πιο κοντά σε εμπορικές εφαρμογές.
- Παρουσιάζει αναλυτικά τα κύρια χαρακτηριστικά των πρωτοκόλλων ελέγχου προσπέλασης μέσου (MAC), καθώς και των διαφόρων προσαρμοσμένων πρωτοκόλλων.

25χ18 εκ., 359 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 621.382 (Τηλεπικοινωνία - Δίκτυα)
Άλλα πρόσωπα: Παρασκευάς Α. Τσιμούλας (Μεταφραστής) , Χρυσούλα Παπάζογλου (Μεταφραστής) , Κωνσταντίνος Μηλιώτης (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-209-871-4
ISBN (10ψήφιο): 960-209-871-6
Βάρος: 0.828 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
32.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

24.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ανδρέας Πομπόρτσης είναι καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.