Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οικονομική για επιχειρησιακές σπουδές
(Ανταγωνισμός, μακροσταθερότητα και παγκοσμιοποίηση)
Συγγραφέας:   Dermot McAleese


Offer
Το βιβλίο εστιάζεται στους τρεις θεμελιώδεις άξονες της οικονομικής επιστήμης: τον ανταγωνισμό εντός του συστήματος της αγοράς, τη μακροοικονομική θεωρία και, τέλος, τα οικονομικά της ανοικτής οικονομίας και της παγκοσμιοποίησης. Συμπεριλαμβάνει, επίσης, την ανάλυση του διεθνούς εμπορίου, των ξένων επενδύσεων και των συναλλαγματικών ισοτιμιών.
Μερικά από τα κυριότερα χαρακτηριστικά που έχουν καταξιώσει αυτό το βιβλίο ως ένα από τα ευχρηστότερα εγχειρίδια του συγκεκριμένου πεδίου είναι το ότι δεν προϋποθέτει καμία προηγούμενη εξοικείωση με την οικονομική επιστήμη, ότι λαμβάνει υπόψη του πως το οικονομικό περιβάλλον είναι όλο και πιο ανοικτό στην παγκοσμιοποίηση, ότι διακρίνεται για την εξισορρόπηση μεταξύ θεωρίας και εφαρμογών και ότι, τέλος, η σαφήνεια και η απλότητα με τις οποίες εκτίθεται η θεματική του υποστηρίζονται από ένθετα, ερωτήσεις προς διαπραγμάτευση, ασκήσεις και προτάσεις για εμβάθυνση της μελέτης.
Η ελληνική μετάφραση έγινε με βάση την τελευταία έκδοση του έργου στην αγγλική γλώσσα, στην οποία δίνεται έμφαση στην ανάλυση της ιδιωτικοποίησης, του ανταγωνισμού και της ρύθμισης, στην αξιολόγηση του ρόλου του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και στο ρόλο της μετανάστευσης.


Σημείωση: Πρόλογος: Ευάγγελος Ι. Δρυμπέτας.

25χ18 εκ., 859 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330 (Οικονομία )
Άλλα πρόσωπα: Βαγγέλης Δρυμπέτας (Επιμελητής) , Ανδριάννα Σακκά (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-402-218-2
ISBN (10ψήφιο): 960-402-218-0
Βάρος: 1.914 κιλά
Εκδότης: Τυπωθήτω
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
60.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

44.40
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

O Dermot McAleese είναι Καθηγητής στην Έδρα της Πολιτικής Οικονομίας Whately και Κοσμήτωρ της Σχολής Επιχειρησιακών, Οικονομικών και Κοινωνικών Σπουδών στο Trinity College του Δουβλίνου. Υπηρέτησε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας και διετέλεσε Επισκέπτης Καθηγητής στην Παγκόσμια Τράπεζα. Τα δημοσιευμένα κείμενά του αφορούν στην οικονομική πολιτική και τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.