Οικονομία και πολιτική στην σύγχρονη Ελλάδα
zoom in
23.32€ -10% 20.99€

Στο επίκεντρο των άρθρων που συγκροτούν το περιεχόμενο των δύο συλλογικών τόμων βρίσκονται οι σχέσεις Οικονομίας και Πολιτικής στη σύγχρονη Ελλάδα. Φωτίζονται και αναλύονται ειδικότερα θέματα της οικονομίας, όπως η βιομηχανία, η αγροτική οικονομίας, ο δημόσιος τομέας, η αγορά εργασίας και η απασχόληση, οι σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι διάφορες δημόσιες πολιτικές κ.ά.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ζαχαρίας Δεμαθάς (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Κ. Κυριαζής

Νίκος Κ. Κυριαζής (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Κυριαζής, γυιός του γνωστού συγγραφέα ιστορικών μυθιστορημάτων για το Βυζάντιο, Κώστα Κυριαζή, σπούδασε Οικονομικά και εκπόνησε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο της Βόννης. Εργάστηκε ως επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια Trier και Harvard, ως ειδικός για τα Νομισματικά στη Γενική Διεύθυνση Μελετών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ως σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και του Διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, και ως γενικός γραμματέας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Είναι καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συγγραφέας επιστημονικών βιβλίων και μυθιστορημάτων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Σ. Βαβούρας (Συγγραφέας)

Ο Ιωάννης Σ. Βαβούρας είναι Καθηγητής Οικονομικής Πολιτικής στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος και Πρύτανης του Πανεπιστημίου. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του Leicester. Το δημοσιευμένο έργο του σε βιβλία, ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και τόμους, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα των προβλημάτων οικονομικής πολιτικής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θεόδωρος Δ. Σακελλαρόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Θεόδωρος Σακελλαρόπουλος είναι καθηγητής στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΙΣΤΑΜΕ. Από το 2006 εκδίδει τη δίγλωσση επιστημονική επιθεώρηση "Κοινωνική συνοχή και ανάπτυξη". Έχει συγγράψει ή εκδώσει πάνω από δέκα βιβλία και μονογραφίες καθώς και πληθώρα επιστημονικών άρθρων σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά ή συλλογικούς τόμους. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σήμερα στην ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία και κοινωνία, τις δημόσιες πολιτικές και τις ευρωπαϊκές κοινωνικές πολιτικές. Αρθρογραφεί στον ελληνικό Τύπο για θέματα επικαιρότητας. Διδάσκει οικονομική ιστορία, κοινωνική πολιτική και ευρωπαϊκή κοινωνική πολιτική. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και εκπρόσωπησε την Ελλάδα σε διεθνείς οργανισμούς και διεθνείς συνδιασκέψεις. Δημοσιευμένα βιβλία του: - Θεσμικός μετασχηματισμός και οικονομική ανάπτυξη. Εξάντας, Αθήνα, 1991. - Οικονομία, κοινωνία, κράτος στην Ελλάδα του μεσοπολέμου, Πληροφόρηση, Αθήνα 1991. - Νομισματικές κρίσεις και η κρατική διαχείρισή τους στην Ελλάδα 1880-1930 (σε συνεργασία με τους Ζ. Δεμαθά, Θ. Καλαφάτη), Θεμέλιο, Αθήνα 1991. - Οικονομία και πολιτική στην σύγχρονη Ελλάδα (επιμέλεια), Πληροφόρηση, Αθήνα 1992. - Νεοελληνική κοινωνία: Ιστορικές και κριτικές προσεγγίσεις (επιμέλεια) Κριτική, Αθήνα, 1993. - Προβληματικές επιχειρήσεις: Κράτος και κοινωνικά συμφέροντα τη δεκαετία του ΄80, Κριτική, Αθήνα 1993. - Οι κρίσεις στην Ελλάδα (1830-1860): Οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές όψεις. 2 τόμοι, Κριτική, Αθήνα 1993-1994. - Ευρωπαϊκή κοινωνική πολιτική, Κριτική, Αθήνα 1993. - Η μεταρρύθμιση του κοινωνικού κράτους (επιμέλεια), Κριτική, Αθήνα 1999.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Μ. Κορρές (Συγγραφέας)

Ο Γεώργιος Κορρές διδάσκει ως Επίκουρος Καθηγητής (εκλεγμένο μέλος ΔΕΠ) στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και έχει συνεργασθεί με πολλά ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια. Αποφοίτησε από το Οικονομικό τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιά το 1984 και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Έσσεξ (Αγγλία) από όπου πήρε το πτυχίο Master of Arts και συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Queen Mary and Westfield College) για το Ph.D. στην οικονομική επιστήμη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ναπολέων Ν. Μαραβέγιας

Ναπολέων Ν. Μαραβέγιας (Συγγραφέας)

Ο Ναπολέων Μαραβέγιας γεννήθηκε το 1955 στη Βουδαπέστη και μεγάλωσε στην Κεφαλονιά. Αποφοίτησε από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών (1977) και συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία, στο Πανεπιστήμιο της Grenoble, απ΄ όπου απέκτησε D.E.A. και Doctorat d΄ Etat (1983). Στην Ελλάδα εργάστηκε στο Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών (1985-1989) και στη συνέχεια εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής (1989), Αναπληρωτής Καθηγητής (1993) και Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1997). Από το 2000 είναι Καθηγητής "Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ολοκλήρωσης" στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παναγιώτης Γ. Λιαργκόβας

Παναγιώτης Γ. Λιαργκόβας (Συγγραφέας)

Ο Παναγιώτης Λιαργκόβας σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Clark της Μασαχουσέτης (ΗΠΑ), απ΄ όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα (Ph.D) το 1991. Υπήρξε υπότροφος του Αμερικανικού Ιδρύματος Fulbright, του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αφών Β. Μπάκαλα, του Πανεπιστημίου Clark καθώς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Έχει διατελέσει Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, Ειδικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, Ειδικός Συνεργάτης στο Υπουργείο Οικονομικών και Εξωτερικός Συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Έχει διδάξει σε διάφορα Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως στα Πανεπιστήμια Clark, Bologna, Αθηνών, Πατρών και Θεσσαλίας. Σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Οργάνωση και Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών, Οργανισμών και Επιχειρήσεων», που διεξάγεται σε συνεργασία με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και το ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α. Έχει συγγράψει και εκδόσει έξι βιβλία και περισσότερα από 70 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και εκδόσεις, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι τα αγγλικά. Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις του σε περισσότερα από 40 διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ειδικεύεται στο χώρο της οικονομικής ανάλυσης και πολιτικής καθώς και στην ευρωπαϊκή και διεθνή οικονομία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στάθης Ν. Τσοτσορός (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλης Πατρώνης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μιχάλης Ζουμπουλάκης (Συγγραφέας)

Ο Μιχάλης Ζουμπουλάκης είναι αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σπούδασε οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού 1 Pantheon-Sorbonne.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Καραμεσίνη (Συγγραφέας)

Η Μαρία Καραμεσίνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Τμήμα της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών της Αθήνας, απ΄ όπου αποφοίτησε το 1982. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία με υποτροφία του ΙΚΥ και απέκτησε τον τίτλο του διδάκτορα στις οικονομικές επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Παρίσι VII το 1992. Έχει δουλέψει ως δημόσια υπάλληλος στο Υπουργείο Οικονομικών και ως ερευνήτρια στο ΚΕΠΕ. Σήμερα είναι επίκουρη καθηγήτρια των οικονομικών της εργασίας στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και μέλος της επίσημης ομάδας εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ισότητα των φύλων στην απασχόληση. Το ερευνητικό της έργο και οι δημοσιεύσεις της πραγματεύονται θέματα βιομηχανικής αναδιάρθρωσης, ευελιξίας της αγοράς εργασίας, πολιτικής απασχόλησης και ισότητας ευκαιριών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Α. Μανωλάς (Συγγραφέας)

Ο Γεώργιος Α. Μανωλάς είναι Διευθυντής της Διεύθυνσης Μακροοικονομικής Ανάλυσης και Προβλέψεων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Εκπροσωπεί το Υπουργείο σε πολλές επιτροπές και ομάδες εργασίας της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Είναι διδάκτωρ οικονομικών και έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο ΤΕΙ Πειραιά και στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης. Το δημοσιευμένο έργο του σε βιβλία, ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και τόμους, εστιάζεται στο χώρο της εφαρμοσμένης οικονομικής πολιτικής.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Ο. Τσομπάνογλου

Γεώργιος Ο. Τσομπάνογλου (Συγγραφέας)

O Γεώργιος Οδυσσέα Τσομπάνογλου είναι μόνιμο μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου και Διευθυντής του Εργαστηρίου Κοινωνιολογίας της Εργασίας, Επαγγελμάτων με έμφαση τις νέες τεχνολογίες. Διετέλεσε Επισκέπτης Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Όσλο, το Σουηδικό Κέντρο Εργασιακής Ζωής, Στοκχόλμη και στην Οικονομική Σχολή του Λονδίνου. Είναι Μέλος του Ερευνητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Κοινωνιολογικής Ένωσης και Πρόεδρος (2002) της Επιτροπής Έρευνας Κοινωνικο-Τεχνικής-Κοινωνιολογικής Πρακτικής (Sociotechnics-Sociological Practice) αυτής στην οποία συμμετέχουν 50 καθηγητές-ερευνητές από αντίστοιχα Πανεπιστήμια από 25 χώρες. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα διοίκησης/οργάνωσης εργασίας και καινοτομιών και στις σχέσεις τεχνικών και νομικών συστημάτων με τα κοινωνικά συστήματα. Έχει συν-γράψει μεταξύ άλλων το "Κράτος, κοινωνία πολιτών και εργασία: Προσεγγίσεις στην αρχή της κυβερνητικότητας" από τις εκδόσεις Gutenberg (2004) καθώς και αριθμό άρθρων με θέμα τις καινοτομίες και τη σχέση τους με την απασχόληση.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Παπαϊωάννου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Χαντζηκιάν (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στάθης Λιδωρίκης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
2 από 2
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
312
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.721 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση