Το ελιξήριο της αθανασίας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το ελιξήριο της αθανασίας

Μυθιστόρημα

Λεωνίδας Χατζηνικολάου

Μια απόρρητη έκθεση του Γρηγοριανού Πανεπιστημίου της Ρώμης για προαναγγελίες επικείμενων θαυμάτων στη δυτική Ευρώπη θορυβεί τον καρδινάλιο Τίμοθι Ντόχερτι, Αναπληρωτή Πρωθυπουργό του Βατικανού, που τις αποδίδει στον αφανή πόλεμο των εκκλησιαστικών φατριών της Αγίας Έδρας.
Ο Κωνστάντιος Ευαγγελινός, ο νεαρός προστατευόμενός του, αναλαμβάνει να εντοπίσει τους άγνωστους δράστες, αλλά γίνεται μάρτυρας μιας συγκλονιστικής ιεροτελεστίας στην Ισπανία που τον φέρνει σε σύγκρουση με την πίστη του και το παπικό κατεστημένο.
Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού η οργάνωση STROBE, που είναι ταγμένη στην επιστημονική διερεύνηση των μεταφυσικών φαινομένων, δίνει τη δική της μάχη στο διαδίκτυο με αντίπαλο την omerta, το νόμο σιωπής της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.
Καθώς η πλαστογραφημένη ιστορία του χριστιανισμού αρχίζει να καταρρέει, παραχωρώντας τη θέση της στη νέα πραγματικότητα, η ηγεσία της Αγίας Έδρας θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα απίστευτο μυστικό από τους πρωτοχριστιανικούς χρόνους που απειλεί την ίδια την ύπαρξή της.
Το νέο μυθιστόρημα του Λεωνίδα Χατζηνικολάου συνεχίζει τη λογοτεχνική παράδοση της "Επιστροφής από τη Λήθη" και του "Θαυματουργού Ψιθύρου του Ερμή", εξυφαίνοντας ένα συναρπαστικό καμβά πλοκής, όπου εκτός από τους ήρωες του βιβλίου πρωταγωνιστικό ρόλο διεκδικούν η ανθρώπινη ευαισθησία και ο κοινωνικός προβληματισμός, οι τεχνολογίες αιχμής και η σύγχρονη επιστημονική σκέψη.

Λεωνίδας Χατζηνικολάου

Λεωνίδας Χατζηνικολάου (Συγγραφέας)

Απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου. Πέρασε με υποτροφία στη Νομική Σχολή, όπου ολοκλήρωσε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές με ειδίκευση στο Ιδιωτικό Διεθνές και Συγκριτικό Δίκαιο. Παράλληλα με τη Δικηγορία φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή. Πραγματοποίησε ερευνητικό έργο στους τομείς της Νομικής Σημειολογίας και της εφαρμογής της Συμβολικής Λογικής στην ερμηνεία των κανόνων δικαίου. Η διδακτορική του διατριβή πραγματεύεται την παροχή κινήτρων παραγωγικότητας στις επιχειρήσεις. Τα μυθιστορήματά του, η "Επιστροφή από τη Λήθη", ο "Ο Θαυματουργός Ψίθυρος του Ερμή" και "Το ελιξήριο της αθανασίας", κατέκτησαν το αναγνωστικό κοινό και απέσπασαν εγκωμιαστικές κριτικές από τα ΜΜΕ. e-mail: leonidas@hatzinikolaou.org
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
559
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.658 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση