Σκάκι, στρατηγικές νίκης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Σκάκι, στρατηγικές νίκης

Yaser Seirawan

Jeremy Silman

Μετά το `Σκάκι, Τακτικές Νίκης`, ο γκρανμαίτρ Γιάσερ Σεϊράβαν μας παρουσιάζει ένα άλλο επίπεδο κατανόησης του σκακιού: τη στρατηγική, η οποία θεωρείται το μυστικό όπλο των πρωταθλητών σε όλο τον κόσμο. Αντλώντας από τη μεγάλη εμπειρία του και παραθέτοντας κορυφαίες στρατηγικές στην ιστορία του σκακιού, ο Σεϊράβαν εξηγεί το πώς να εφαρμόζετε ευέλικτες στρατηγικές αρχές σε κάθε στάδιο του παιχνιδιού. Επικεντρωμένοι περισσότερο στα στρατηγικά παρά στα τακτικά στοιχεία της παρτίδας, θα μπαίνετε από την αρχή στο παιχνίδι με τον αέρα του νικητή. Το συγκεκριμένο βιβλίο θα σας βοηθήσει: να υποχρεώσετε τον αντίπαλό σας να κάνει τολμηρές κινήσεις στο άνοιγμα· να χαράξετε μια γενική στρατηγική για την παρτίδα πριν από το μέσο της· να ερμηνεύσετε τα κίνητρα πίσω από κάθε κίνηση του αντιπάλου σας· να ετοιμαστείτε για ένα νικηφόρο φινάλε.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Yaser Seirawan

Yaser Seirawan (Συγγραφέας)

Ο διεθνής γκρανμαίτρ Γιάσερ Σεϊράβαν θεωρείται ως ο κορυφαίος Αμερικανός διεκδικητής του τίτλου του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Ο Σεϊράβαν, ο μοναδικός διεκδικητής του τίτλου αφότου ο Μπόμπι Φίσερ αποχώρησε το 1975, έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους, μεταξύ των οποίων αυτός του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Νέων (1979), του Πρωταθλητή ΗΠΑ (τέσσερις φορές), του Πρωταθλητή Δυτικού Ημισφαιρίου (1989) και του μέλους της Ολυμπιακής Ομάδας Σκακιού των ΗΠΑ (δέκα φορές). Έχει νικήσει σε τουρνούα τόσο τον Γκάρι Κασπάροβ όσο και τον Ανατόλι Κάρποβ, τους δύο κορυφαίους παίκτες σε όλο τον κόσμο. Είναι ο μόνος Αμερικανός που έχει παίξει στον κύκλο αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Γεννημένος στη Δαμασκό της Συρίας το 1960, ο Σεϊράβαν μετακόμισε στο Σιάτλ σε ηλικία επτά ετών. Η σκακιστική του καριέρα ξεκίνησε σε ηλικία δώδεκα ετών, όταν άρχισε να συμμετάσχει (και να κερδίζει) σε τοπικά και περιφερειακά τουρνουά. Ζει στο Σιάτλ της Ουάσινγκτον, όπου είναι εκδότης του περιοδικού Inside Chess.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Jeremy Silman (Συγγραφέας)

O διεθνής μαιτρ Τζέρεμι Σίλμαν ισοβάθμισε στην πρώτη θέση του Εθνικού Ανοιχτού Τουρνουά Σκακιού το 1990. Ισοβάθμισε επίσης στην πρώτη θέση του Ανοιχτού Τουρνουά ΗΠΑ το 1982. Έχει κατακτήσει το Πρωτάθλημα Βορειοδυτικής Ακτής του Ειρηνικού και το Πρωτάθλημα της Πολιτείας Ουάσινγκτον. Έχει γράψει δεκαέξι βιβλία για το σκάκι και τα άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά σε ολόκληρο τον κόσμο. Ζει στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Κολιόπουλος (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
317
Διαστάσεις:
22x15
Βάρος:
0.572 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση