Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τα αντισταθμιστικά ωφελήματα στην ελληνική αμυντική βιομηχανία
Συγγραφέας:   Γιάννης Α. Σεβδαλής


Offer
[...] Η βιομηχανία αντέδρασε προσαρμόζοντας την παραγωγή της μέσα από προγράμματα αναδιάρθρωσης των δομών και των δραστηριοτήτων της με την αξιοποίηση των τεχνολογιών "Διττής χρήσης" και "Μετατροπής χρήσης" και με τη συνεχή ενίσχυση των πωλήσεών της έξω από τα εθνικά ή τα συμμαχικά της σύνορα. Τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα (ΑΩ) που σχετίζονται με την υλοποίηση αμυντικών εξοπλισμών, χρησιμοποιήθηκαν σαν εργαλείο marketing, δηλαδή σαν ένας τρόπος εξώθησης του πελάτη στην πραγματοποίηση της αγοράς και ταυτόχρονα σαν ένα οικονομικό εργαλείο.

Η Ελλάδα, λόγω των ιδιαίτερων προβλημάτων εθνικής ασφαλείας που αντιμετωπίζει το τελευταίο τέταρτο του 20ού αιώνα, έχει αναδειχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους αγοραστές οπλικών συστημάτων. Σημαντικοί και απαραίτητοι για την ανάπτυξη της χώρας πόροι διατίθενται για την άμυνα.

Οι αλλαγές που συμβαίνουν με την παγκοσμιοποίηση, και της αμυντικής βιομηχανίας, σε συνδυασμό με τις ανατροπές που προκαλεί η "Επανάσταση στις Στρατιωτικές Υποθέσεις" και η αντιπαράθεση μεταξύ της ενοποιημένης ευρωπαϊκής και αμερικανικής αμυντικής βιομηχανίας προσφέρουν μια τελευταία ευκαιρία στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Η επιδίωξη, από ελληνικής πλευράς, ρεαλιστικών στόχων θα βοηθούσε σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση, αφού θα έπρεπε να συγκεντρωθούν και να αξιοποιηθούν οι σπανίζοντες πόροι κατά τον καλύτερο τρόπο [...]

21χ14 εκ., 309 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Βιβλιοθήκη Εργαστηρίου Γεωπολιτικών Αναλύσεων
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 670.495 (Βιομηχανία - Ελλάς), 338.949 5 (Οικονομική πολιτική - Ελλάς)
Άλλα πρόσωπα: Ιωάννης Θ. Μάζης (Υπεύθυνος Σειράς) , Αθηνά Μπαλοπούλου (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-02-1749-0
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1749-1
Βάρος: 0.437 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
15.83
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.13
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γιάννης Α. Σεβδαλής είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πολυτεχνείο του Darmstadt και στο Ε.Μ.Π. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου. Από το τέλος του 2003 έχει αναλάβει την διεύθυνση της εταιρείας Diehl Hellas.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.