Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τα ευρωπαϊκά προγράμματα και οι πολιτικές τους
(Για την ελληνική ύπαιθρο και τις περιφέρειες έως το 2008)

Offer
Οι πολιτικές Συνοχής που υποστηρίζονται από τα Διαρθρωτικά Ταμεία αποτελούν κεντρικό σημείο αναφοράς της οικοδόμησης της Ευρώπης. Κάθε κοινωνική ομάδα πρέπει να έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση, στην απασχόληση, να έχει ένα αποδεκτό επίπεδο ζωής και ένα καλό περιβάλλον εργασίας. Κάθε περιοχή της Ένωσης θα πρέπει να διαθέτει πόρους για τη μείωση των ανισοτήτων, καθώς και την ικανότητα να χρησιμοποιεί σωστά τους πόρους αυτούς.

Τα Διαρθρωτικά Ταμεία είναι ένα από τα βασικότερα μέσα για την επίτευξη του στόχου αυτού, αν και όχι το μοναδικό. Η Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρει ότι τα Διαρθρωτικά Ταμεία πρέπει να υποστηρίζονται από ορθές μακροοικονομικές πολιτικές και από τη συνεισφορά άλλων πολιτικών, όπως ο έλεγχος των κρατικών ενισχύσεων.

Πέραν αυτού, η αποτελεσματικότητα των Διαρθρωτικών Ταμείων προσδιορίζεται από τα χαρακτηριστικά των δράσεων και έργων που υποστηρίζονται από τα Ταμεία αυτά, καθώς και από τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται την εταιρική σχέση η κυβέρνηση και οι οικονομικοί παράγοντες. Η ολοκλήρωση ποιοτικών έργων και δράσεων είναι η μόνη οδός προς την οικονομική και κοινωνική σύγκλιση. Η επιτυχία όμως μετριέται επίσης και από το βαθμό της αποτελεσματικής διακυβέρνησης και χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης, καθότι σύγκλιση και αποτελεσματική διακυβέρνηση πρέπει να βαδίζουν παράλληλα.

Τούτο είναι περισσότερο αληθές σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, διότι εκεί η διακυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον πολίτη και την επιχείρηση.

Το βιβλίο αυτό επισημαίνει με έμφαση την ανάγκη να απαντήσουμε με ανοιχτή διακυβέρνηση, αποκέντρωση και κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών-πρωτοβουλιών στην πρόκληση για ανταγωνιστικότητα σε παγκόσμια κλίμακα. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις ενός γρήγορα εξελισσόμενου και ανασφαλούς κόσμου είναι η ευελιξία και η ποικιλία των κέντρων απόφασης, με σταθερή προϋπόθεση την αμείωτη ευθύνη της χρηστής διαχείρισης των χρημάτων του φορολογούμενου πολίτη. Αυτά είναι σημαντικά μηνύματα σε μια σύγχρονη δημοκρατία.

(από τον πρόλογο του Robert Shotton)


Σημείωση: Προλογίζει ο Robert Shotton από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

24χ17 εκ., 487 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Βιβλιοθήκη της Υπαίθρου
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 320.4 (Πολιτική - Ευρώπη), 382 (Ευρωπαϊκή Ένωση)
ISBN: 978-960-02-1724-7
ISBN (10ψήφιο): 960-02-1724-6
Βάρος: 0.908 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
30.89
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.77
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Εμμανουήλ Α. Γιώργος είναι γεωργοοικονομολόγος και εργάζεται από το 1997 στη ΜΟΔ και ακολούθως στο Ειδικό Επιστημονικό τακτικό προσωπικό της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Είναι συντονιστής της ειδικής υπηρεσίας διαχείρισης του ΠΕΠ Θεσσαλίας / Γ΄ ΚΠΣ, συμμετέχει στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Δικτύου Πληροφόρησης και Υποστήριξης του Πληθυσμού της Θεσσαλικής Υπαίθρου, του Leader και είναι μέλος της Ομάδας Έργου "Αγροτική Ανάπτυξη Περιβάλλον και Πολιτισμός" της διαμεσογειακής Επιτροπής των Περιφερειών της ΡRCM. Εργάστηκε 13 χρόνια στην Ένωση Λάρισας και στη Γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος, ως επικεφαλής των τμημάτων Εμπορίας, ως ανταποκριτής του διεθνούς "Εμπορευματικού Κέντρου Βάμβακος Λίβερπουλ" στην Ελλάδα και εκπροσώπησε συνεταιριστικές Ομάδες παραγωγών σε επιστημονικές ομάδες εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σπούδασε Οικονομικά στην ΑΒΣΘ και με υποτροφία του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Μάστερ στην "Αγροτική Οικονομία και Διεθνές Εμπόριο Τροφίμων" στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου στην Αγγλία. Δημοσίευσε επιστημονικές μελέτες και έκανε παρουσιάσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και άρθρα που αφορούν την ποιότητα, διεθνή εμπορία αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, την εναλλακτική δημοκρατική παγκοσμιοποίηση και τη θεσμική συνεργασία για βιώσιμη ανάπτυξη της υπαίθρου και την Περιφερειακή Ανάπτυξη. Εξελέγη αντιπρόσωπος της ΕΑΣ Λάρισας στην ΠΑΣΕΓΕΣ, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Αγροτικών Ερευνών Ελλάδας, συντονιστής στην Εθνική Επιτροπή φορέων για την υπεράσπιση της φέτας και των τοπικών προϊόντων. Συμμετέχει σε μη κυβερνητικούς-κοινωνικούς φορείς εθελοντισμού και εργάζεται για τη θεματική συνεργασία τους με την αυτοδιοίκηση για την ανάδειξη τους σε φορείς κοινωνικού ελέγχου, προτάσεων και δράσης για την "κοινωνία των πολιτών".

Η Παπαδοπούλου Γ. Δήμητρα είναι πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές και δίπλωμα ειδίκευσης στην Αγροτική Οικονομία. Συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα στην εκπόνηση Γεωτεχνικών μελετών και Σχεδίων Βελτίωσης. Είναι μέλος της Εταιρείας Αγροτικής Οικονομίας και έχει δημοσιεύσεις μελετών και άρθρων στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής και του περιβάλλοντος. Είναι σήμερα υπάλληλος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με αντικείμενο την εφαρμογή προγραμμάτων για την Ύπαιθρο και το Περιβάλλον στο πλαίσιο του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ευρωπαϊκού Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΠΑΑ "Έγγραφο Προγραμματισμού Αγροτικής Ανάπτυξης" του Υπουργείου Γεωργίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.