Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εισαγωγή στη βιώσιμη πολιτεία
(Οδηγός για την πολιτική του 21ου αιώνος)
Συγγραφέας:   Μιχαήλ Η. Δεκλερής


Εισαγωγή στη βιώσιμη πολιτεία
[...] Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται το κρίσιμο θέμα της εποχής μας, δηλαδή που οδεύει ο κόσμος μας. Η αιφνιδία κατάρρευση του "υπαρκτού σοσιαλισμού" κατά την τελευταία δεκαετία του 20ού αι. προκάλεσε ως προς το θέμα αυτό ιδεολογική σύγχυση, από την οποία δεν έχει ακόμη εξέλθει η ανθρωπότης. Καθ΄ όλο τον προηγούμενο χρόνο, ο κόσμος είχε χωρισθεί στις επικράτειες δύο ιδεολογικών μύθων, και δη του κομμουνιστικού μύθου της μελλούσης "αταξικής κοινωνίας" και του αγοραίου μύθου του διαρκούς "πλούτου των εθνών". Έτσι, τα σενάρια του μέλλοντος ήταν ωρισμένα και γνωστά, ενώ σήμερα η διάψευση του ενός δεν έγινε δεκτή ως δικαίωση του άλλου. Εξ ού και η σύγχυση. Η θέση του βιβλίου είναι σαφής: Το μέλλον μας δεν είναι το άλλο ιδεολογικό σενάριο, αλλά η Βιώσιμη Πολιτεία. Και αυτή δεν είναι μύθος, αλλά θεσμοθετημένο Δίκαιο.
[...] (από την εισαγωγή του βιβλίου)

21χ14 εκ., 274 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 320 (Πολιτικές επιστήμες), 363.7 (Περιβάλλον - Προστασία), 363.7 (Περιβαλλοντική πολιτική)
ISBN: 978-960-88786-0-0
ISBN (10ψήφιο): 960-88786-0-8
Βάρος: 0.506 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
35.67
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

31.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Δεκλερής, Μιχαήλ Η.
Ο Μιχαήλ Δεκλερής σπούδασε νομικά και κοινωνικές επιστήμες στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Λονδίνου και Yale των Η.Π.Α. Υπότροφος και διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Yale. Μέλος του Συμβουλίου της Επικρατείας από το 1958 έως το 1999, και Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος κατά την δεκαετία 1990-1999, οπότε το Δικαστήριο αυτό διεμόρφωσε την πρωτοποριακή και πλούσια νομολογία του για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Βιώσιμη Ανάπτυξη. Ασχολήθηκε επί πολλά χρόνια με την επιστήμη των συστημάτων μεγάλης κλίμακος και δίδαξε σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της ημεδαπής και αλλοδαπής. Ίδρυσε την Ελληνική Ομάδα Συστημάτων και την Ευρωπαϊκή Ένωση Συστημάτων με έδρα το Παρίσι. Είναι καθηγητής της Δημόσιας Πολιτικής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοικήσεως. Δίδαξε επίσης με περιβαλλοντικά συστήματα στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου και ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτωρ για την προσφορά του στην Συστηματική και Περιβαλλοντική Επιστήμη. Τιμήθηκε με βραβεία και διακρίσεις για το εθνικό έργο του στην προστασία του περιβάλλοντος, μεταξύ των οποίων και το Χρυσό Μετάλλιο του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ίδρυσε (1999) το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος του οποίου είναι Πρόεδρος. Εξετέλεσε σημαντικές κρατικές αποστολές ως εμπειρογνώμων στο Κυπριακό, στην Διεθνή Διάσκεψη του Ρίο για το Περιβάλλον στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Προστασία Προσωπικών Δεδομένων, Σύμβαση Schengen). Ασχολήθηκε ειδικά με τη συνταγματική πτυχή του Κυπριακού και συνέπραξε στις ενισχυμένες ενδοκυπριακές συνομιλίες των ετών 1972-1974, σαν ειδικός εμπειρογνώμονας (συνταγματολόγος). Συμμετέσχε, επίσης, στη Διεθνή Διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό (1974). Έγραψε βιβλία και άρθρα, μεταξύ των οποίων: The Process of Reaction to Crisis Situations, Εξέλιξη και Εξαναγκασμός στο Σύγχρονο Κράτος, Συστηματική Θεωρία, Διοίκηση Συστημάτων, Handbook of Systems Science, Towards Expert Government, Δίκαιο Βιωσίμου Αναπτύξεως κ.ά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.