Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση
(Ανασκόπηση της διδασκαλίας της στη δημόσια εκπαίδευση: Απολογισμός, προτάσεις)
Συγγραφέας:   Ελένη Α. Γρίβα


Η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση
Από τα μέσα της δεκαετίας του 1980, στα πλαίσια της γενικότερης εκπαιδευτικής μεταρρυθμιστικής προσπάθειας στη χώρα μας, γίνονται θεσμικές βελτιωτικές παρεμβάσεις στη διδασκαλία των ξένων γλωσσών. Προωθείται η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας στο Δημοτικό σχολείο και γίνεται η εισαγωγή δεύτερης, ξένης γλώσσας στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στόχος αυτού του βιβλίου είναι να γίνει μια ιστορική επισκόπηση της πορείας της διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας στη δημόσια εκπαίδευση από το 1960 μέχρι σήμερα. Οι άξονες προσέγγισης της αγγλικής γλώσσας είναι από τη μια πλευρά το θεσμικό πλαίσιο (νομοθετήματα), Αναλυτικά και Ωρολόγια προγράμματα, και από την άλλη οι επικρατούσες μεθοδολογικές τάσεις διδασκαλίας της.

Επιπλέον, γίνεται προσπάθεια να εξεταστεί η διδασκαλία της αγγλικής συγχρονικά, εστιάζοντας το ενδιαφέρον μας στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Διεξάγεται εμπειρική έρευνα μέσα από την οποία επιχειρείται να σκιαγραφηθεί η υπάρχουσα κατάσταση διδασκαλίας της από το οπτικό πρίσμα των εκπαιδευτικών και να αποτυπωθούν οι στάσεις-θέσεις τους σε θέματα διδακτικής μεθοδολογίας. Τα πορίσματα της έρευνας μπορούν να αποτελέσουν ερέθισμα προβληματισμού, τόσο για υποψήφιους όσο και για εν ενεργεία εκπαιδευτικούς, γύρω από το διδακτικό τους έργο.


Σημείωση: Πρόλογος: Σταύρος Καμαρούδης.

24χ17 εκ., 326 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 420.07 (Αγγλική γλώσσα - Σπουδή και διδασκαλία)
ISBN: 978-960-8353-14-5
ISBN (10ψήφιο): 960-8353-14-9
Βάρος: 0.807 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
31.95
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

28.44
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γρίβα, Ελένη Α.
Η Ελένη Α. Γρίβα είναι απόφοιτος των τμημάτων Αγγλικής και Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ. Είναι τελειόφοιτος του Μεταπτυχιακού προγράμματος της Παιδαγωγικής Σχολής της Φλώρινας Α.Π.Θ. και του Μεταπτυχιακού προγράμματος Διδακτικής της Αγγλικής Γλώσσας του Ε.Α.Π. και είναι υποψήφια Διδάκτωρ του Α.Π.Θ . Έχει διδάξει την αγγλική γλώσσα στην Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει την αγγλική γλώσσα στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας. Έχει συμμετοχές σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα που σχετίζονται με τον τομέα των Επιστημών της Αγωγής και της Διδακτικής της αγγλικής γλώσσας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.