Το κορμί θυμάται
zoom in
18.25€ -26% 13.51€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789602748909

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2005

  • Εκδότης

    Ψυχογιός

Ινδία, 1937. Η Ρουπ, μια δεκαεξάχρονη κοπέλα από φτωχή οικογένεια, ενθουσιάζεται όταν μαθαίνει ότι θα γίνει η δεύτερη σύζυγος ενός πλούσιου γαιοκτήμονα, αφού η πρώτη γυναίκα του, η Σάτια, δεν μπορεί να του κάνει παιδιά. Ονειρεύεται μια ειδυλλιακή και χαρούμενη ατμόσφαιρα, όπου η δυναμική Σάτια θα παίζει το ρόλο της μεγάλης αδελφής. (. . .) Σε μια χώρα που αγωνίζεται για την ανεξαρτησία της από τη βρετανική αποικιοκρατία και γίνεται έρμαιο των πολιτικοθρησκευτικών αλλαγών, εκτυλίσσεται η ιστορία δύο γυναικών, μια ιστορία αγάπης και μίσους.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Κώστια Κοντολέων

Κώστια Κοντολέων (Μεταφραστής)

Η Κώστια Κοντολέων είναι συγγραφέας και μεταφράστρια. Έχει μεταφράσει περισσότερα από εκατό βιβλία, μεταξύ των οποίων έργα των: Τζόις Κάρολ Όουτς, Φίλιπ Πούλμαν, Τόμας Σάβατζ, Ρόαλντ Νταλ, Μάρκους Ζούσακ, Ρόμπερτ Κόρμιερ, Πένελοπ Φιτζέραλντ, Ρ. Κ. Νάραγιαν, Μάγια Αγγέλου, Μέλβιν Μπέρτζες κ.ά. Έχει τιμηθεί με διάφορα βραβεία· ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το Κρατικό Βραβείο Μετάφρασης 1992, το Βραβείο Ελληνικής Εταιρείας Μεταφραστών Λογοτεχνίας 2003 και η διπλή αναγραφή της στον Τιμητικό Πίνακα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ).

Shauna Singh Baldwin

Shauna Singh Baldwin (Συγγραφέας)

Η Σόνα Σινγκ Μπόλντουιν γεννήθηκε στο Μόντρεαλ και μεγάλωσε στην Ινδία. Εργάστηκε για τέσσερα χρόνια ως ραδιοφωνική παραγωγός. Διηγήματα και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά. Το 1996, το έργο της "English lessons and other short stories" τιμήθηκε με το Βραβείο Friends of American Writers, ενώ ένα από τα διηγήματά της τιμήθηκε με το Βραβείο Writer΄s Union of Canada. Η συγγραφέας έχει τιμηθεί με το Διεθνές Βραβείο Ινδίας Nehru και με το Βραβείο Shastri. Το μυθιστόρημά της "To κορμί θυμάται" τιμήθηκε με το Commonwealth Βest Book Award 2000 και ήταν υποψήφιο για το Orange. Η Μπόλντουιν είναι παντρεμένη με Αμερικανο-ιρλανδό και ζει στο Μιλγουόκι.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
408
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.627 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση