Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ενισχυμένη γνωστική - συμπεριφορική θεραπεία ζευγαριών
(Μια προσέγγιση)
Συγγραφείς:   Norman B. Epstein, Donald H. Baucom,


Offer
Ο θεραπευτής που καλείται να κατανοήσει ένα προβληματικό ή δυσλειτουργικό ζευγάρι έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο, πολύ δυσκολότερο από αυτόν που προσπαθεί να βοηθήσει ένα άτομο. Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν ότι στο πεδίο της θεραπείας ζευγαριών σημειώνεται διαρκώς εξέλιξη, τόσο στο επίπεδο της θεωρητικής προσέγγισης όσο και στο επίπεδο της διαμόρφωσης συγκεκριμένων στρατηγικών παρέμβασης.

Οι συγγραφείς του βιβλίου συνεργάζονται για πάνω από είκοσι χρόνια στην εξέλιξη της γνωστικής-συμπεριφορικής θεραπείας ζευγαριών, και στις σελίδες του έχουν ενσωματώσει τα αποτελέσματα των πιο πρόσφατων ερευνών και παρατηρήσεων. Ένα από τα νέα στοιχεία που εισάγονται στο μοντέλο είναι η έμφαση που δίνεται στη διαχείριση των συναισθηματικών εκφράσεων από μέρους των δυσλειτουργικών συντρόφων, έτσι ώστε το τρίπτυχο σκέψεις-συναισθήματα-συμπεριφορές να εμφανίζεται πιο ισορροπημένο στη θεραπευτική προσέγγιση. Επίσης, ο θεραπευτής καλείται πλεόν να δώσει μεγαλύτερη σημασία στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε συντρόφου, καθώς και στην αλληλεπίδραση του ζευγαριού με το διαπροσωπικό και το φυσικό περιβάλλον.


Σημείωση: Πρόλογος στην ελληνική έκδοση: Γρηγόρης Σίμος, ψυχίατρος.

24χ17 εκ., 738 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ψυχιατρική / Ψυχοθεραπεία
Ονομασία υποσειράς: Βιβλιοθήκη της Ψυχοθεραπείας
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 616.891 4 (Ψυχοθεραπεία), 155.3 (Ψυχολογία των φύλων ), 153 (Ψυχολογία, Γνωστική)
Άλλα πρόσωπα: Γρηγόρης Σίμος (Επιμελητής) , Γρηγόρης Σίμος (Υπεύθυνος Σειράς) , Παυλίνα Σπανδώνη (Μεταφραστής) , Ειρήνη Βέλιου (Μεταφραστής) , Ορέστης Γιωτάκος (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-16-1744-2
ISBN (10ψήφιο): 960-16-1744-2
Βάρος: 1.317 κιλά
Εκδότης: Πατάκη
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
44.64
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

30.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

O Donald H. Baucom είναι καθηγητής και διευθυντής κλινικής ψυχολογίας του Department of Psychology στο University of North Carolina στο Chapel Hill, από το οποίο απέκτησε διδακτορικό τίτλο σπουδών στην κλινική ψυχολογία το 1976. Έκτοτε έχει διεξάγει έρευνες για τα ζευγάρια με ποικίλη θεματολογία. Έχει εκπονήσει μελέτες εκτίμησης της αποτελεσματικότητας της γνωστικής-συμπεριφορικής θεραπείας ζευγαριού. Επίσης, εκπονεί μελέτες παρέμβασης για την πρόληψη κρίσεων στη σχέση νεόνυμφων ζευγαριών, καθώς και παρεμβάσεις για ζευγάρια με προβλήματα υγείας. Του έχουν απονεμηθεί αρκετά βραβεία για τη διδασκαλία του και διατηρεί μια πολύ αξιόλογη έδρα στο University of North Carolina. Είναι μέλος του American Psychology Association, διπλωματούχος του American Board of Assessment Psychology και ιδρυτικό στέλεχος της Academy of Cognitive Therapy. Εκτός από τη διδασκαλία του σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, οργανώνει συχνά εργαστήρια και διαλέξεις για επαγγελματίες και για το ευρύ κοινό. Σε όλη τη σταδιοδρομία του έχει εργαστεί ενεργά ως κλινικός, τόσο με ζευγάρια όσο και ατομικά με ενήλικες. Μαζί με τον Norman B. Epstein ξεκίνησαν την έρευνα και τη συνεργασία τους στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και έχουν, εκτός από τη φιλία τους, τη χαρά της συμβολής στον εμπειρικό, θεωρητικό και κλινικό γραπτό λόγο.

O Norman B. Epstein είναι καθηγητής του Department of Family Studies στο University of Maryland στο College Park. Απέκτησε διδακτορικό τίτλο σπουδών στην κλινική ψυχολογία από το University of California στο Los Angeles το 1974. Η διδασκαλία, η έρευνα και οι επιστημονικές του δημοσιεύσεις έχουν εστιαστεί στην κατανόηση και στη θεραπεία των δυσλειτουργιών του ζευγαριού και των οικογενειακών σχέσεων, καθώς και στη συνείδηση της ατομικής ψυχοπαθολογίας με τη λειτουργικότητα της σχέσης. Έχει αναπτύξει και αξιολογήσει γνωστικές-συμπεριφορικές διαγνωστικές και θεραπευτικές διαδικασίες ζευγαριών σε κρίση. Επίσης, έχει εκπονήσει ερευνητικές μελέτες για την κατάθλιψη και το άγχος στο οικογενειακό περιβάλλον, για τα πρότυπα επικοινωνίας γονιού-παιδιού, για το στρες στην οικογένεια και την αντιμετώπισή του και για τους γνωστικούς παράγοντες στη δυσλειτουργία του γάμου και της οικογένειας. Σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του εργάζεται συμπληρωματικά ως κλινικός με άτομα, ζευγάρια και οικογένειες. Είναι κλινικό μέλος και πιστοποιημένος επόπτης του American Association for Marriage and Family Therapy, με εμπειρία 26 ετών στην εκπαίδευση και στην επίβλεψη ζευγαριών και θεραπευτών οικογένειας. Είναι στέλεχος του American Psychology Association, διπλωματούχος του American Board of Assesment Psychology και ιδρυτικό στέλεχος της Academy of Cognitive Therapy. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 διατηρεί μια πολύ παραγωγική συνεργασία και πολύ καλή φιλία με τον Donald H. Baucom, με τον οποίο έχει εργαστεί για την προώθηση της θεωρίας, της έρευνας και της κλινικής πρακτικής των σχέσεων των ζευγαριών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.