Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διοίκηση προσωπικού
(Αλλαγές και προγράμματα δράσης της επιχείρησης)
Συγγραφέας:   Μάρκος Γ. Βάλβης


Διοίκηση προσωπικού
Νέες ιδέες, νέες προσεγγίσεις και νέες πρακτικές είναι στην ημερήσια διάταξη της νέας και σφίζουσας σύγχρονης πραγματικότητας, όπου επικρατεί ένα σκληρό και συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρησιακό περιβάλλον. Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη και ιδιαίτερα στη χώρα μας, η επιχείρηση να δεχθεί την πρόκληση της αλλαγής.
Μπροστά σε αυτήν την κοσμογονική επικρατούσα κατάσταση, η παρούσα μελέτη προσπαθεί να:
- προσοικειώσει και να εξοικειώσει τον ενδιαφερόμενο
- θέσει ερωτήματα
- δείξει διεξόδους
ώστε να επανεξετάσει τα πράγματα και να μετακινήσει μια εδραιωμένη κατάσταση, αφού κατανοήσει και καταλάβει πλήρως ότι το status quo της επιχείρησής του ανάγεται, αλλά και αναφέρεται πλέον στο παρελθόν. Είναι καιρός να αλλάξει την επιχείρησή του (ή ο εργαζόμενος τη δουλειά του), αλλά και να προσπαθήσεις να επανεξετάσει το όλο πλαίσιο της δράσης του.
Τρεις λέξεις οριοθετούν πλέον τη σημερινή καθημερινή πρακτική:
- Αλλαγή
- Πρόγραμμα δράσης και
- Νέα ιδέα, με την έννοια της νέας προσέγγισης και της νέας πρακτικής.
Η Διοίκηση Προσωπικού πρέπει να αποτελέσει τον ηγέτη, καθοδηγητή και καταλύτη της νέας αυτής κατάστασης με άμεσο σκοπό να προσθέσει αξία στην επιχείρηση και να αποδώσει αποτελέσματα. Η ταχύτητα των πραγμάτων είναι τρομακτικά μεγάλη, η μόνη επικρατούσα συνθήκη είναι η αστάθεια και το σημαντικότερο μέλημά μας είναι να τρέξουμε για να προλάβουμε.
Δεν μπορείς να μπεις δυο φορές στον ίδιο ποταμό, γιατί τα ύδατα ρέουν και επιρρέουν, φωνάζει από τα βάθη των αιώνων ο δικός μας Ηράκλειτος.

24χ17 εκ., 192 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658.1 (Διοίκηση και οργάνωση προσωπικού)
ISBN: 978-960-7860-51-4
ISBN (10ψήφιο): 960-7860-51-9
Βάρος: 0.412 κιλά
Εκδότης: Προπομπός
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
13.30
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.84
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Βάλβης, Μάρκος Γ.
Ο Μάρκος Γ. Βάλβης γεννήθηκε στη Σαντορίνη το 1951 και σπούδασε Πολιτική Επιστήμη, Νομικά και Δημόσια Διοίκηση. Εργάστηκε επί 26 χρόνια ως Γενικός Διευθυντής Διοικητικού και Ανθρωπίνων Πόρων στην Τσιμεντοβιομηχανία "Χαλκίς Α.Ε." παράλληλα με τα καθήκοντά του ως Γενικός Διευθυντής Διοικητικού και Ανθρωπίνων Πόρων του Ομίλου ΑΓΕΤ Ηρακλής. Διετέλεσε μέλος και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Τ.Ε.Α.Π.Ε.Τ. Συμμετείχε σε σεμινάρια και συνέδρια σε θέματα Management, Ψυχομετρικής Προσέγγισης, Οργανωτικής Συμπεριφοράς, Σύνδεσης Αμοιβής με Παραγωγικότητα, Αξιολόγησης Θέσεων Εργασίας, Αξιολόγησης Απόδοσης Προσωπικού, Οικονομικών, Υγιεινής και Ασφάλειας, Εργασιακών Σχέσεων, Βιομηχανικών Σχέσεων, Human Resources, Διαπραγματεύσεων, Συγκρούσεων, Κρίσεων και σε άλλα Επιχειρησιακού, Επιστημονικού και Επαγγελματικού ενδιαφέροντος θέματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2003 δημιούργησε τη συμβουλευτική εταιρία Synergy Solution m.v.p. Α.Ε., η οποία πραγματεύεται κυρίως και αποκλειστικά θέματα του Human Resources και κατέχει επίσης την ειδική άδεια λειτουργίας Ι.Γ.Σ.Ε. του Υπουργείου Εργασίας, για επιλογή προσωπικού.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.