Όμορφα και παράξενα πράγματα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Όμορφα και παράξενα πράγματα

Δανάη Ζάνου

Επιλεγμένα βιβλία, μικροί θησαυροί για νεαρούς αναγνώστες (8-10+) που ταξιδεύουν στα πρώτα τους λογοτεχνικά μονοπάτια. Είναι άσχημο να ζεις χωρίς τη μαμά. Μερικές φορές, όμως, δεν μπορείς να το αποφύγεις. Όταν ο Αλέξης γύρισε από το χωριό του παππού και της γιαγιάς, δεν ήταν η μαμά του στο σπίτι. Την έψαξε σε όλα τα δωμάτια, μα δεν τη βρήκε πουθενά. Βρήκε μόνο ένα κίτρινο μπαλόνι πάνω στο κρεβάτι του, με μια χάρτινη ταμπέλα που έγραφε: "Σας αγαπώ πάρα πολύ και θα γυρίσω σύντομα". Πότε, όμως, θα γυρίσει η μαμά; Ο μπαμπάς και ο αδελφός του ο Φοίβος, το σκυλάκι ο Οδυσσέας, το γατάκι ο Πορτοκαλένιος, η δασκάλα και οι συμμαθητές του θα μπορέσουν, άραγε, να γεμίσουν λιγάκι από το κενό που άφησε εκείνη φεύγοντας;

Νίκος Βασιλειάδης (Εικονογράφος)

Ο Νίκος Βασιλειάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Σπούδασε γραφιστική στο ιδιωτικό Τ.Ε.Λ. ΠΛΑΚΑ, ενώ το 2003 αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Ασχολείται με την εικονογράφηση παραμυθιών από το 2001 και έχει εικονογραφήσει συνολικά έξι παραμύθια. Παράλληλα έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες για τη δημιουργία τηλεοπτικών σποτ και ντοκιμαντέρ. Το 2007 συμμετείχε με ένα έργο σε ομαδική έκθεση στη ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου από το 2006.

Δανάη Ζάνου

Δανάη Ζάνου (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1951. Σπούδασε στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία της Αθήνας και μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. Υπηρέτησε στην ιδιωτική και τη δημόσια εκπαίδευση στην Αθήνα και στη Λευκάδα και τώρα υπηρετεί στο 33ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά. Ασχολείται με τη μελέτη της μυθολογίας, της λογοτεχνίας, ιδιαίτερα της παιδικής και γράφει ιστορίες για παιδιά. Δύο από αυτές, "Ο Χαρτουλίνος" και οι "Ζουζουνο-ιστορίες", έχουν κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Μίνωας και σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Ασχολείται, επίσης, με θεωρητικά και πρακτικά θέματα σχετικά με τη γλωσσική διδασκαλία και τη λογοτεχνία στο δημοτικό σχολείο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
69
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.113 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση