Ιστορία της αρχαίας Ρώμης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ιστορία της αρχαίας Ρώμης

Pierre Grimal

  • Εξαντλημένο στον εκδοτικό οίκο

  • ISBN:

    9789604350858

  • Κατηγορίες:

    Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2005

  • Εκδότης

    Πόλις

Ο Πιερ Γκριμάλ, κορυφαίος λατινιστής αλλά και εξαιρετικός συγγραφέας, αφηγείται σαν μυθιστόρημα την εκπληκτική περιπέτεια της αρχαίας Ρώμης.
Ξεκινά από την ίδρυσή της, που ανάγεται στην περιοχή του μύθου, και περνώντας από την εξιστόρηση των χρόνων της Βασιλείας και των μεγάλων στιγμών της Δημοκρατίας καταλήγει στην Αυτοκρατορία και την παρακμή της. Η βαθιά γνώση του Γκριμάλ για το ρωμαϊκό πνεύμα μάς επιτρέπει να παραστούμε ως μάρτυρες στο ξετύλιγμα της συναρπαστικής ιστορίας του ρωμαϊκού κόσμου.
Μαθαίνουμε πολλά για τα πολιτικά, φιλοσοφικά ή θρησκευτικά κίνητρα των ανθρώπων που σφράγισαν τη μοίρα της πόλης. Παρακολουθούμε τη γέννηση και την άνθηση της λογοτεχνίας και της τέχνης, καθώς και την ανάπτυξη της πολεοδομίας που κατέστησαν τη Ρώμη πρωτεύουσα του κόσμου. Η πρωτοτυπία του έργου του Γκριμάλ εδράζεται τόσο στην επιστημονική του αξία όσο και στο ύφος
του, σαφές, ζωντανό και λογοτεχνικό.

Pierre Grimal

Pierre Grimal (Συγγραφέας)

Ο Πιέρ Γκριμάλ (1912-1996) γεννήθηκε στο Παρίσι. Υπήρξε ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Paris-Sorbone, και μέλος της Academie des Inscriptions et Belles-Lettres και της Ecole Francaise de Rome. Ιστορικός και λατινιστής, έχει γράψει πλήθος μελετών για την ελληνική και ρωμαϊκή αρχαιότητα. Γνωστότερο έργο του στην Ελλάδα είναι το "Λεξικό της Ελληνικής και Ρωμαϊκής Μυθολογίας". Σήμερα -και όχι μόνο στην πατρίδα του- τον συγκαταλέγουν στην πλειάδα των μεγάλων Γάλλων κλασικιστών. Το 1993, τρία χρόνια πριν τον θάνατό του, ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτωρ των πανεπιστημίων της Ρώμης και της Αθήνας. Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία" είναι το τελευταίο του βιβλίο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Κουμπούρα (Μεταφραστής)


Γιάννα Κατσιαμπούρα (Επιμέλεια)


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
155
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.25 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση