Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αριθμητικές μέθοδοι επίλυσης διαφορικών εξισώσεων με εφαρμογές στη μηχανική
Συγγραφέας:   Ευριπίδης Παπαμίχος


Αριθμητικές μέθοδοι επίλυσης διαφορικών εξισώσεων με εφαρμογές στη μηχανική
Στη παρούσα φάση εξέλιξης των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Ειδίκευσης στα Ελληνικά Πολυτεχνεία διαπιστώνεται ότι ένας υποψήφιος διδάκτορας μηχανικός χρειάζεται να αποκτήσει στερεές θεωρητικές βάσεις στη μηχανική. Παράλληλα όμως χρειάζεται να αναπτύξει και επιδεξιότητες για την αριθμητική επίλυση σύνθετων προβλημάτων αρχικών και συνοριακών τιμών.
Δεν αποτελεί υπερβολή να πούμε ότι ο σημερινός Έλληνας σπουδαστής, απόφοιτος Πολυτεχνείου, υστερεί σε εκπαίδευση και εξοικείωση στον προγραμματισμό αριθμητικών αλγορίθμων για την επίλυση μαθηματικών μοντέλων. Πολύ συχνά θα δούμε τον σπουδαστή να εκπαιδεύεται απλά ως χρήστης κάποιων υπολογιστικών πακέτων, χωρίς τη δυνατότητα αντίληψης και παρακολούθησης του αλγορίθμου και των παραδοχών πάνω στις οποίες βασίζεται το εκάστοτε μοντέλο.

Το παρόν σύγγραμμα του Επίκουρου Καθηγητή Ευριπίδη Παπαμίχου περιλαμβάνει αριθμητικές μεθόδους επίλυσης διαφορικών εξισώσεων με εφαρμογές στην επιστήμη του μηχανικού, βασισμένες στις πεπερασμένες διαφορές (finite differences). Όσον αφορά τις Σύνηθεις Διαφορικές Εξισώσεις, αντιμετωπίζονται τόσον προβλήματα αρχικών τιμών πρώτης και δεύτερης όσο και προβλήματα συνοριακών τιμών δεύτερης ή ανώτερης τάξης. Από τις Μερικές Διαφορικές Εξισώσεις αντιμετωπίζονται τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα γραμμικών εξισώσεως δεύτερης τάξης, η ελλειπτική εξίσωση Poisson/Laplace, η παραβολική εξίσωση θερμότητας και η υπερβολική εξίσωση κύματος. Οι ασκήσεις που επιλέχθηκαν για την εμπέδωση αυτών των τεχνικών είναι άριστα επιλεγμένες και παρουσιασμένες.

Η παρούσα εισαγωγή στις "Αριθμητικές μεθόδους επίλυσης διαφορικών εξισώσεων με εφαρμογές στη μηχανική" χαρακτηρίζεται από τη λιτότητα και απλότητα του ύφους και της παρουσίασης. Το σύγγραμμα είναι πολύ καλά οργανωμένο και λίαν διδακτικό και καλύπτει ένα κενό στη σχετική ελληνική βιβλιογραφία.

(από τον πρόλογο του Ιωάννη Βαρδουλάκη, Καθηγητή Ε.Μ.Π.)

25χ17 εκ., 84 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 512.2 (Εξισώσεις, Διαφορικές )
ISBN: 978-960-418-052-3
ISBN (10ψήφιο): 960-418-052-5
Βάρος: 0.285 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
5.12
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

4.61
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.