Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ιατρικά απεικονιστικά συστήματα

Ιατρικά απεικονιστικά συστήματα
Σε μία εποχή εκρηκτικής κινητικότητας για την ανθρωπότητα, που σημαδεύεται από αλλαγές σε πολιτικό και τεχνολογικό επίπεδο, μία νέα σύνθετη πραγματικότητα διαμορφώνεται σήμερα στο επίπεδο της επιστήμης και της γνώσης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο σημαντική θέση κατέχει το γνωστικό αντικείμενο της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, που συνδυάζει γνώσεις και μεθόδους από πολλές επιστήμες. Η Βιοϊατρική Τεχνολογία αποτελεί στις μέρες μας το κλειδί της εφαρμογής όλων των σύγχρονων τεχνολογικών επιτευγμάτων και τάσεων στον τομέα της Υγείας. Γίνεται ολοένα και περισσότερο φανερή η ανάγκη για τεχνολογικές λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα του ιατρικού χώρου και των υπηρεσιών υγείας γενικότερα, ενώ ο ρόλος των νέων τεχνολογιών διευρύνεται και γίνεται πρωταρχικός. [...]

(από τον πρόλογο των συγγραφέων)

Περιέχονται τα θέματα: Εισαγωγή στα ιατρικά απεικονιστικά συστήματα, Υπολογιστικός Αξονικός Τομογράφος, Μαγνητικός Τομογράφος, Ενδοσκοπικά Συστήματα, Υπερηχογράφος, Μέθοδοι ανακατασκευής εικόνας, Ορισμοί, Πρόβλημα ανακατασκευής εικόνας, Αλγόριθμοι ανακατασκευής εικόνας, Ατέλειες στις ανακατασκευασμένες εικόνες, Τρισδιάστατη τομογραφία, Αξονική τομογραφία, Φυσικές αρχές λειτουργίας, Διάταξη αξονικής τομογραφίας ακτίνων Χ, Γεωμετρίες απόκτησης δεδομένων, Ανακατασκευή τομογραφικής εικόνας, Ελικοειδής αξονικός τομογράφος (SPIRAL CT), Πυρηνική ιατρική και τομογραφία SPECT, Ραδιοφάρμακα, Παράμετροι επιλογής στην πυρηνική ιατρική, Anger Camera, Single Photon Emission Computed Tomography (S.P.E.C.T.), Τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίου (P.E.T.), Φυσικές αρχές, Ραδιοφάρμακα, Διάταξη PET, Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα της εικόνας, Ανακατασκευή της εικόνας, Ευαισθησία, Στατιστικές ιδιότητες του PET, Εφαρμογές, Πυρηνικός μαγνητικός συντονισμός, Αρχές πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού, Λύσεις της εξίσωσης Bloch, Το σύστημα ανίχνευσης ΠΜΣ, Παλμοσειρές πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού, Διαδικασίες χαλάρωσης και η μέτρησή τους, Μέθοδοι απεικόνισης υπερήχων (Ultrasonic imaging), Φυσικές αρχές, Παραγωγή και ανίχνευση υπερήχων, Pulse-Echo US imaging, Εκτίμηση της διακριτικής ικανότητας της εικόνας, Υπερηχογραφική απεικόνιση πραγματικού χρόνου, Υπερηχογραφική απεικόνιση Doppler, Τομογραφία υπερήχων, Αξιολόγηση των απεικονιστικών μεθόδων υπερήχων, Περιθλαστική τομογραφία, Προβολές στην περιθλαστική τομογραφία, Προσεγγιστικές λύσεις της κυματικής εξίσωσης, Το θεώρημα περίθλασης Fourier, Αλγόριθμοι ανακατασκευής, Συμπεράσματα, Αλληλεπίδραση RF ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων και βιολογικών ιστών, Ηλεκτρικές ιδιότητες βιολογικών ιστών, Βιολογικά αποτελέσματα ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, Δοσιμετρικά μεγέθη και όρια ασφαλούς έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικά κύματα, κ.ά.

25χ18 εκ., 295 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 610.284 (Ιατρική τεχνολογία)
ISBN: 978-960-418-043-1
ISBN (10ψήφιο): 960-418-043-6
Βάρος: 0.737 κιλά
Εκδότης: Τζιόλα
Έτος Κυκλοφορίας: 2004
Γράψε τη δική σου κριτική
25.60
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

23.04
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Διονύσης - Δημήτρης Κουτσούρης είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 1995 είναι τακτικός καθηγητής στο ΕΜΠ και διευθυντής του εργαστηρίου Βιοϊατρικής Τεχνολογίας. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 ερευνητικά άρθρα και πάνω από 150 ανακοινώσεις σε συνέδρια. Υπήρξε πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και Πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.

Ο Σωτήρης Παυλόπουλος σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο Rutgers και την Ιατρική Σχολή Robert Wood Johnson στο New Jersey, Η.Π.Α. Το 1992 ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στην Ελλάδα ως επιστημονικος συνεργάτης του Εργαστηρίου Βιοϊατρικής Τεχνολογίας του ΕΜΠ σε θέματα Τηλεματικής Υγείας. Το 1995 κατέλαβε τη θέση του Ερευνητού Γ΄ στο Επιστημονικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Επικοινωνιών και Υπολογιστών του ΕΜΠ συμμετέχοντας σαν υπεύθυνος σε σημαντικά ευρωπαϊκά και εθνικά έργα έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα της Τηλεματικής υγείας. Σήμερα είναι ερευνητής Β΄ και εκτός των ερευνητικών του ασχολιών συμμετέχει στη διδασκαλία προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ σε θέματα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας και Ιατρικής Πληροφορικής. Διαθέτει περισσότερες από 50 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.