Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Νοσηλευτική διαγνωστική και κλινική πρακτική
(Οδηγοί νοσηλευτικής φροντίδας)
Συγγραφείς:   Kathy V. Gettrust, Paula D. Brabec,


Νοσηλευτική διαγνωστική και κλινική πρακτική
Ο όρος "νοσηλευτική διάγνωση" αν και έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται δε γίνεται εύκολα κατανοητός.
Πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι ο όρος νοσηλευτική διάγνωση όταν για πρώτη φορά αναφέρθηκε στην Ελλάδα, δημιούργησε το ερώτημα αν και κατά πόσο είναι μύθος ή πραγματικότητα.
Στην πραγματικότητα, η απάντηση είναι απλή και αυτό το οποίο αποτελούσε μια σημαντική πρόοδο στις Η.Π.Α. πάνω από 20 χρόνια, στην Ευρώπη ήταν στα επίπεδα της νοσηλευτικής φαντασίας.
Η νοσηλευτική διάγνωση είναι μια ανεξάρτητη νοσηλευτική λειτουργία. Είναι μια αξιολόγηση των προσωπικών αντιδράσεων του ατόμου στις εμπειρίες της ζωής του, οι οποίες αναπτύχθηκαν από μια κρίση, νόσο ή άλλους στρεσογόνους παράγοντες.
Η νοσηλευτική διάγνωση, είναι η περιγραφή ενός υπαρκτού ή δυνητικά υπαρκτού προβλήματος υγείας, το οποίο οι νοσηλευτές είναι εκπαιδευμένοι για να διακρίνουν, να αιτιολογούν κι έχουν τη νομική κατοχύρωση να θεραπεύουν.
Η νοσηλευτική διάγνωση είναι η κλινική κρίση για ένα άτομο ή οικογένεια ή κοινότητα, η οποία προέρχεται από μια προσεκτική, συστηματική διεργασία συλλογής δεδομένων, η ανάλυση των οποίων παρέχει τη δυνατότητα και τη βάση για τον ορισμό μιας συγκεκριμένης θεραπείας, υπεύθυνος του οποίου είναι ο νοσηλευτής.
Τέλος, η νοσηλευτική διάγνωση είναι μια πρόταση η οποία περιγράφει τις ανθρώπινες αντιδράσεις ενός ατόμου ή ομάδα ατόμων, τις οποίες ο νοσηλευτής μπορεί σχετικά εύκολα ν΄ αναγνωρίσει και να εφαρμόσει τις συγκεκριμένες εκείνες παρεμβάσεις, προκειμένου να επιτευχθεί η διατήρηση του επιπέδου υγείας ή η μείωση ή η εξάλειψη ή η πρόληψη των μεταβολών του. Η νοσηλευτική διάγνωση αναφέρεται στην ανεξάρτητη σφαίρα της Νοσηλευτικής.
Με το όρο ανεξάρτητη σφαίρα της νοσηλευτικής, εννοούμε την καθοδήγηση, την υποστήριξη και τη διδασκαλία του ατόμου, της οικογένειας ή της κοινότητας.


Σημείωση: Ανατύπωση: 2005

24χ17 εκ., 516 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Βιβλιοθήκη Νοσηλευτικής
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 610.73 (Νοσηλευτική)
Άλλα πρόσωπα: Γεώργιος Ν. Καραχάλιος (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-286-259-9
ISBN (10ψήφιο): 960-286-259-9
Βάρος: 0.967 κιλά
Εκδότης: Έλλην
Έτος Κυκλοφορίας: 2000
Γράψε τη δική σου κριτική
33.64
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.24
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.