Εκείνοι οι δύο και άλλοι
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εκείνοι οι δύο και άλλοι

Kosta Koco

5.97€ -30% 4.17€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789604022205

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Θέατρο

  • Έτος κυκλοφορίας

    2005

  • Εκδότης

    Τυπωθήτω

Ένα καταπληκτικής δύναμης μυθιστόρημα, ένα κείμενο που ξαφνιάζει και συγκινεί. Χιουμοριστικό, ανθρώπινο `βαθύτατα ανθρώπινο`, ειλικρινές και ξέχειλο ατόφυα συναισθήματα. Οι αντιήρωές του, το Κόκκινο Χρυσόψαρο και το Ευπαρουσίαστο Αγόρι, πραγματικοί και καθημερινοί, ασφυκτιούν μέσα σε μια `τακτοποιημένη` εκ των άνω ζωή που ποτέ τους δε διάλεξαν. Και επαναστατούν: με το ονειροπόλημα, την τρέλα, το γέλιο, τη ζωγραφική...
Ένα βιβλίο για τα χαμένα όνειρα και για τα αδιέξοδα του ολοκληρωτισμού, τόσο στην Αλβανία όσο και οπουδήποτε αλλού. Και, ταυτόχρονα, μια ελεγεία για την τέχνη, τη φιλία, την ελεύθερη σκέψη και την ελπίδα. Το μυθιστόρημα που είχε την `τύχη` να πολτοποιηθεί αμέσως μετά την πρώτη του εμφάνιση, καθιστώντας το συγγραφέα του σύμβολο της αντίστασης στη γειτονική πολύπαθη χώρα.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Νίκος Αναγνώστου (Μεταφραστής)


Kosta Koco

Kosta Koco (Συγγραφέας)

Ο Κότσο Κόστα γεννήθηκε τον Μάιο του 1941 στο χωριό Σούχα της Λιουντζεριάς του Αργυροκάστρου. Αφού έβγαλε το δημοτικό σχολείο στο χωριό του και το λύκειο στα Τίρανα, αποφοίτησε από την Ανώτερη Σχολή Φιλολογίας του Πανεπιστημίου των Τιράνων. Τα πρώτα του δημοσιεύματα αλλά και το πρώτο του βιβλίο ήρθαν όταν ήταν ακόμη φοιτητής. Εξέδωσε συλλογές διηγημάτων και νουβέλες (μεταξύ άλλων: "Κουβέντα τα μεσάνυχτα", "Η παραμάνα", "Πεζοπόρος", "Εκλεκτά διηγήματα", "Βροχερό πρωινό" κ.ά.) και τα μυθιστορήματα: "Το ψωμί μιας χιονισμένης εποχής", "Το λιμάνι της ήρεμης εργασίας" και "Αυτοί οι δύο και άλλοι", το οποίο απαγορεύτηκε απ΄ το καθεστώς και επανεκδόθηκε πλήρες το 1994. Αρκετές φορές όλα αυτά τα χρόνια στέφθηκε νικητής του ετήσιου διαγωνισμού καλύτερου διηγήματος και νουβέλας. Κέρδισε, επίσης, το "Βραβείο της Δημοκρατίας" και το παράσημο "Ναΐμ Φράσερι". Σε σχετικά νεαρή ηλικία, στο διαγωνισμό των "Εικοσιπεντάχρονων της απελευθέρωσης της πατρίδας", τιμήθηκε με το Πρώτο βραβείο καλύτερης συλλογής διηγημάτων για το βιβλίο του "Εγώ και ο κομιτατζής". Το 1996, στον Εθνικό Διαγωνισμό για τη Λογοτεχνία, κέρδισε το βραβείο Χρυσή Πένα για το καλύτερο μυθιστόρημα. Αυτή τη στιγμή συγγράφει τη μυθιστορηματική τετραλογία "Η νύχτα της Σοφίας Κονδύλη". Ζει και εργάζεται στα Τίρανα ως επαγγελματίας συγγραφέας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
222
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.352 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση