Ποίηση
zoom in

Nέα κυκλοφορία, η ανθολογία "Ποίηση" της Χρυσούλας Δημητρακάκη, που παρουσιάσθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο Μουσείο Μπενάκη, από το Κέντρο Ευρωπαϊκών Εκδόσεων "ΧΑΡΗ ΠΑΤΣΗ", υπό την αιγίδα της UNESCO Νήσων και Πειραιά.
Η ποιητική ανθολογία 175 σελίδων, αποτελείται από τρεις ενότητες, "Άνεμοι και Θύελλες" "Κρήτη των ονείρων" και "Θάλασσα της ψυχής" και συμπεριλαμβάνει 92 ποιήματα, σε μία επιμελημένη έκδοση, εύχρηστου μεγέθους, που ανταποκρίνεται στο βαθυστόχαστο περιεχόμενο του βιβλίου. Το εξώφυλλο του βιβλίου με αφαιρετικό φλιταρισμένο πίνακα από το παλιό λιμάνι του Ρεθύμνου και τα δύο δελφίνια
από νόμισμα 5ου π.Χ. αιώνα, δίνουν το στίγμα ενός μεγάλου ταξιδιού που ξεκινά από το Ρέθυμνο της Κρήτης.
Η δημιουργός γεννημένη στην Αθήνα, αφιέρωσε μια ενότητα του παρουσιαζόμενου βιβλίου στην "Κρήτη των ονείρων", τον τόπο καταγωγής της, το Ρέθυμνο και το χωριό Ατσιπόπουλο που αποτέλεσαν και την βασική πηγή έμπνευσής της.
Οι στίχοι, έχουν μια εσωτερική δύναμη και ευαισθησία και γνωστικά αποθέματα της δημιουργού που κατορθώνει να μετατρέψει τα απειροελάχιστα σε εμπειρία, μέσω της δικής της ψυχικής επεξεργασίας και να βγουν σαν χείμαρρος με πηγαία δύναμη, για να ταυτισθούν με όλους τους ανθρώπους και με τον καθ` ένα χωριστά.
Και αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που η ποίηση της Χρυσούλας Δημητρακάκη, μιλά στις ψυχές των ανθρώπων, γιατί εκεί απευθύνεται.
Η Χρυσούλα Δημητρακάκη, αρθρογραφεί στις εφημερίδες "Κρητική Επιθεώρηση" και "Χανιώτικα Νέα" και στο περιοδικό "Κρήτη" καθώς και σε λογοτεχνικά και επιστημονικά περιοδικά.
Γράφει στίχους στην Ελληνική και Αγγλική και έχει διακριθεί από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, την UNESCO, την Πανελλήνια Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών και το forum των διεθνών ποιητών.

Χρυσούλα Δημητρακάκη

Χρυσούλα Δημητρακάκη (Συγγραφέας)

Η Χρυσούλα Δημητρακάκη γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και διαμένει μόνιμα και η καταγωγή της είναι από το Ρέθυμνο της Κρήτης, το χωριό Ατσιπόπουλο, τόπο γέννησης του πατέρα της. Η Κρήτη υπήρξε η βασική πηγή έμπνευσης κάθε λογοτεχνικής της δημιουργίας και το Ρέθυμνο, ο τόπος που επέλεξε να αρχίσει την λογοτεχνική της πορεία, πιστεύοντας, ότι η πατρική γη είναι η γη της ανεκτίμητης μνήμης. Έγγαμος, μητέρα δύο παιδιών, με επαγγελματική καριέρα ως Human Resource Management, απόφοιτος της "Ελληνικής Παιδείας", και σπουδές Δημόσιες Σχέσεις και Ηuman Resource Management, College of Wels, με διατριβή στην "Διοίκηση Ηγεσίας" , είναι επί Μεταπτυχιακό σε "Business Administration" στο Πανεπιστήμιο της Αγγλίας Tees side. Ασχολείται με τον κλασικό αθλητισμό, ως αθλήτρια στα 10.000μ. ( Αργυρό μετάλλιο στο Διεθνή Δρόμο Μεσσήνης 2005), χορεύει Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, στη Δώρα Στράτου και είναι διπλωματούχος, εθελόντρια νοσοκόμα του Ερυθρού Σταυρού. Ποιήτρια, στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα, από τα μαθητικά της χρόνια, αργότερα ασχολήθηκε και με τον πεζό λόγο, δοκίμιο, διήγημα και μυθιστόρημα. Το πρώτο της ποίημα δημοσιεύθηκε στο Πολύπτυχο του Ευαγ.Ρόζου τη δεκαετία 1980. Η πρώτη ποιητική συλλογή κυκλοφόρησε το 2005 με τον γενικό τίτλο "Ποίηση", περιέχοντας τρεις ενότητες, "Άνεμοι και θύελλες", "Κρήτη των Ονείρων" και "Θάλασσα της Ψυχής". Για την πρώτη ενότητα "Wings and Storms", απενεμήθη το χρυσό μετάλλιο ποίησης 2006, των διεθνών βραβείων της Ακαδημίας Michael Madhusudan και του Πανεπιστήμιου της Καλκούτας, Το πρώτο της μυθιστόρημα "Φρατζέσκα" κυκλοφόρησε το 2006, για το οποίο απενεμήθη βραβείο ως "Σύγχρονο Ελληνικό Μυθιστόρημα", στο 22ο Συνέδριο Ποίησης και Πεζογραφίας "Σικελιανά 2006". Εχει καταχωρηθεί International Biographical Association της Μ.βρετανίας, στο American Biographical Institute, στο διεθνές ανθολόγιο του Ακαδημίας Μ.Μ. και του Πανεπιστημίου της Καλκούτας, καθώς και στην μεγάλη 24τομη εγκυκλοπαίδεια των Νεοελλήνων Λογοτεχνών, "Χάρη Πάτση". Έχουν απονεμηθεί επιπρόσθετες διακρίσεις, από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών 2005, την ΠΕΛ 2004, το 20ο, 21ο και 22ο Συμπόσιο Ποίησης και Πεζογραφίας "Σικελιανά" και την Unesco το 2005 και το 2006. Επίσης από το Διεθνές Forum of Culture and Piece (IFLAC), το ποίημα "The dream", τον Σεπτέμβριο 2005, χαρακτηρίσθηκε ως ποίημα της εβδομάδος και από τη Διεθνή Ένωση Ποιητών, (W.P.S.), το ποίημα "I am not afraid" ήταν πρώτο στην κατάταξη τον Αύγουστο 2006. Δημοσιεύει, ποιήματα, δοκίμια και άρθρα στις εφημερίδες "Κρητική Επιθεώρηση", "Χανιώτικα Νέα", "Πατρίς", στο περιοδικό "Κρήτη", σε ανθολόγια και σε πολλά λογοτεχνικά περιοδικά και εφημερίδες. Είναι μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Ποιητών, της Ακαδημίας Αμερικάνικης Ποίησης, της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, της Παγκρήτιας Ένωσης Λογοτεχνών, της Ένωσης Παγκοσμίων Συγγραφέων, του Διεθνές Forum Πολιτισμού και Ειρήνης, της UNESCO, του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού, των Δρομέων του Κόσμου, του Ερυθρού Σταυρού, της Παγκρήτιας Ενωσης, Κρητικών Συλλόγων και διαφόρων Συνδέσμων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
175
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.284 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση