Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αντικειμενοστρεφής σχεδίαση
(UML, αρχές, πρότυπα και ευρετικοί κανόνες)

Offer
Ο αντικειμενοστρεφής προγραμματισμός αποτελεί ένα εξαιρετικό υπόδειγμα για τη δημιουργία σύγχρονων συστημάτων λογισμικού. Ωστόσο, για την ανάπτυξη έργων λογισμικού μεγάλης κλίμακας, δεν επαρκεί η υλοποίηση λειτουργικού κώδικα· απαιτείται συστηματική σχεδίαση του συστήματος πριν από την κωδικοποίηση. Το πλέον εμφανές σύμπτωμα μιας "κακής" σχεδίασης είναι η δυσκολία συντήρησης του λογισμικού, δηλαδή της ικανοποίησης των νέων απαιτήσεων των πελατών.
Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζονται ευρέως διαδεδομένες αρχές, πρότυπα και ευρετικοί κανόνες που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της σχεδίασης και την παραγωγή ευέλικτου, κατανοητού και εύκολα συντηρήσιμου λογισμικού. Με τη χρήση πλήρους κώδικα σε C++ και Java εξετάζονται τα προβλήματα που προκύπτουν από μια σχεδίαση χαμηλής ποιότητας καθώς και οι ενδεδειγμένες τεχνικές για τη σχεδίαση καλά δομημένων συστημάτων. Στο βιβλίο παρουσιάζεται και χρησιμοποιείται η Ενοποιημένη Γλώσσα Μοντελοποίησης (UML) για την απεικόνιση της αρχιτεκτονικής δομής του λογισμικού.

25χ18 εκ., 264 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 005.1 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Προγραμματισμός), 005.13 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Γλώσσες προγραμματισμού)
ISBN: 978-960-209-882-0
ISBN (10ψήφιο): 960-209-882-1
Βάρος: 0.633 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
22.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου, είναι Λέκτορας Τεχνολογίας Λογισμικού - Αντικειμενοστρεφούς Σχεδίασης στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έλαβε το πτυχίο τού Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και το διδακτορικό δίπλωμα στην Πληροφορική από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το 1996 και το 2000, αντίστοιχα. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα στο Purdue University των ΗΠΑ, το Imperial College της Μ. Βρετανίας, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Έρευνας (CERN) και το τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ. Έχει εργασθεί ως σχεδιαστής τηλεπικοινωνιακού λογισμικού στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην τεχνολογία λογισμικού, την αντικειμενοστρεφή σχεδίαση και τη συσχεδίαση υλικού/λογισμικού.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.