Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εδαφομηχανική
(Αρχές και εφαρμογές)
Συγγραφέας:   Graham Barnes


Offer
Το βιβλίο "Εδαφομηχανική: Αρχές και εφαρμογές" στοχεύει στην κατανόηση της φύσης του εδάφους, στην εκτίμηση της συμπεριφοράς του, και στη βαθύτερη γνώση της εφαρμογής των αρχών της εδαφομηχανικής σε πρακτικές λύσεις της μηχανικής.
Το βιβλίο είναι κατάλληλο για προπτυχιακά μαθήματα εδαφομηχανικής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών.
Τα βασικά χαρακτηριστικά αυτής της νέας έκδοσης είναι:
- Μελέτες πραγματικών περιπτώσεων (case studies) - βοηθούν στην κατανόηση των προβλημάτων που συναντούν στην πράξη οι μηχανικοί. Οι περιπτώσεις αυτές ποικίλουν από την καταστροφική αστοχία του φράγματος Teton στο Idaho των ΗΠΑ, μέχρι τη χρήση υγρού υλικού επιχωμάτωσης στον αυτοκινητόδρομο Μ6 στην Cumbria του Ηνωμένου Βασιλείου, και από τη βυθισμένη πόλη της Βενετίας, μέχρι τον Κεκλιμένο Πύργο της Πίζας και τις ολισθήσεις πρανών στο Ηνωμένο Βασίλειο.
- Λυμένα παραδείγματα - δείχνουν στον αναγνώστη τον τρόπο να λύνει ειδικά προβλήματα εφαρμόζοντας τη θεωρία. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου περιλαμβάνονται πρόσθετα προβλήματα αξιολόγησης, χωρίς λύσεις.
- Εισαγωγή στη φιλοσοφία σχεδιασμού με οριακές καταστάσεις και επιμέρους συντελεστές ασφαλείας.
- Ένα γλωσσάρι των πιο ασυνήθιστων όρων που δεν εξηγούνται στο κείμενο.

23χ19 εκ., 561 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 631.4 (Εδαφομηχανική)
Άλλα πρόσωπα: Φυλλίτσα Β. Καραντώνη (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-209-883-7
ISBN (10ψήφιο): 960-209-883-Χ
Βάρος: 1.176 κιλά
Εκδότης: Κλειδάριθμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
45.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

33.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Graham Barnes, έχει διδάξει εδαφομηχανική και γεωτεχνική μηχανική σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Διετέλεσε Senior Lecturer in Civil Engineering στο Πανεπιστήμιο του Bolton, ενώ έχει επίσης διεξαγάγει εδαφοτεχνικές έρευνες επί εργοταξίων για λογαριασμό κατασκευαστικών εταιρειών και εταιρειών συμβούλων μηχανικών. Σήμερα εργάζεται στην W.S. Atkins, μια μεγάλη διεθνή εταιρεία συμβούλων που αναλαμβάνει το σχεδιασμό και τον προγραμματισμό πολυσύνθετων έργων σε ολόκληρο τον κόσμο.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.