Περιμένοντας για χιόνι στην Αβάνα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Περιμένοντας για χιόνι στην Αβάνα

Carlos Eire

Λίγοι γνωρίζουν το ``παιδομάζωμα`` που συνέβη το 1962 στην Κούβα. Τότε που ο Φιντέλ Κάστρο έδιωξε 14000 παιδιά από το νησί, χωρίς όμως να επιτρέψει μετά ποτέ στους γονείς τους να τα ακολουθήσουν στην Αμερική. Για τον Carlos Eire, που υπήρξε ένα από αυτά, οι παιδικές αναμνήσεις από την Αβάνα κόβονται βίαια από την επανάσταση, για να επανέλθουν σήμερα ως η καρδιά ενός θαυμάσιου και αξέχαστου βιβλίου. Μπροστά μας ανοίγεται μια ολόκληρη εποχή μέσα από τα μάτια ενός παιδιού που αγάπησε την πατρίδα του όσο τίποτε άλλο και ένιωσε την επανάσταση να τον προδίδει και να τη μισεί, όχι για λόγους πολιτικούς, αλλά μέσα από την ίδια την προσωπική του ιστορία.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γιάννος Αιόλου

Γιάννος Αιόλου (Μεταφραστής)

Ο Γιάννος Αιόλου γεννήθηκε στη Λάρισα το 1969. Σπούδασε μηχανολογία, καθώς και μουσική (τζαζ αυτοσχεδιασμό και κλασική ενορχήστρωση) και ηχοληψία στο Λονδίνο. Στο Λος Άντζελες έκανε ένα μεταπτυχιακό πάνω στη μουσική για τον κινηματογράφο. Εργάστηκε ως συνθέτης, ηχολήπτης, μουσικός παραγωγός, σκηνοθέτης πολυθεαμάτων, καθώς επίσης και ως promoting agent για Έλληνες καλλιτέχνες και θεατρικούς οργανισμούς στο εξωτερικό. Ως συνθέτης, έγραψε μουσική για μοντέρνο χορό, θέατρο και κινηματογράφο. Έχει μεταφράσει πέντε μυθιστορήματα από τα αγγλικά. "Η νύχτα των εννέα ήλιων" είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Carlos Eire (Συγγραφέας)

Γεννημένος στην Αβάνα το 1950, ο Carlos Eire εγκατέλειψε την πατρίδα του το 1962 ως ένα από τα 14.000 ασυνόδευτα παιδιά που μεταφέρθηκαν έξω από την Κούβα με την επιχείρηση Πέδρο Παν. Αφού έζησε με πολλές ανάδοχες οικογένειες στη Φλόριντα και το Ιλινόις, επανασυνδέθηκε με τη μητέρα του το 1965 στο Σικάγο. Ο πατέρας του, που πέθανε το 1976, δεν μπόρεσε ποτέ να φύγει από την Κούβα. Τελειώνοντας το διδακτορικό του στο πανεπιστήμιο του Γέιλ το 1979, ο Carlos Eire δίδαξε για δύο χρόνια στο πανεπιστήμιο St. John΄s της Μινεσότα και για δεκαπέντε χρόνια στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια. Σήμερα διδάσκει Ιστορία και Θεολογία στην έδρα T. Lawrason Riggs στο πανεπιστήμιο του Γέιλ. Ζει στο Γκίλφορντ του Κονέκτικατ με τη σύζυγό του, Τζέιν, και τα τρία του παιδιά. Το "Περιμένοντας το χιόνι στην Αβάνα" είναι το πρώτο του βιβλίο χωρίς βιβλιογραφικές υποσημειώσεις.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
528
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.627 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση