Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μικρά κείμενα
(Δείγματα παραγωγής λόγου από την έκφραση-έκθεση β΄ και γ΄ λυκείου)
Συγγραφέας:   Περσεφόνη Τζίμα


Μικρά κείμενα
Τα "Μικρά κείμενα" αποσκοπούν στο να δώσουν ενδεικτικά, δείγματα γραφής παραγωγής λόγου πάνω σε κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν το μαθητή αλλά και τον κάθε σύγχρονο άνθρωπο. Παίρνοντας ερεθίσματα από τα θέματα προς έκφραση- έκθεση των βιβλίων του λυκείου, δεν έχουν στενά το ρόλο των απαντήσεων σε ερωτήσεις των σχολικών βιβλίων γλώσσας.
Στοχεύουν να συμβάλλουν στην εμβάθυνση των κοινωνικών θεμάτων και στην πνευματική συγκρότηση του μαθητή, όχι μόνο ως βραχυπρόθεσμη βοήθεια για την εισαγωγή του στο πανεπιστήμιο αλλά και πιο μακροπρόθεσμα, για τη βοήθειά του ως κοινωνικού ανθρώπου. Ο μαθητής και οποιοσδήποτε αναγνώστης να επικοινωνήσει με το βασικό προβληματισμό του βιβλίου και από κει και πέρα ας τον αξιοποιήσει, με το δικό του ύφος, σε επικοινωνιακό πλαίσιο ή περίσταση που χρειαστεί.

21χ14 εκ., 176 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371.3 (Εκθέσεις (Μαθητικές) - Σπουδή και διδασκαλία)
ISBN: 978-960-279-442-5
ISBN (10ψήφιο): 960-279-442-9
Βάρος: 0.298 κιλά
Εκδότης: Δωρικός
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
12.23
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.88
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Τζίμα, Περσεφόνη
Η Περσεφόνη Τζίμα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη του 1952. Το 1970 γράφτηκε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Το 1975 πήρε το πτυχίο του τμήματος Αρχαιολογίας και Τέχνης και κατόπιν γράφτηκε και στο τμήμα Κλασσικών Σπουδών. Εργάστηκε σχεδόν δύο χρόνια στο Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών, στο Λεξικό της Μεσαιωνικής Ελληνικής Δημώδους Γραμματείας του καθηγητή Εμμανουήλ Κριαρά. Το Νοέμβριο του 1976 διορίστηκε στη Μέση Εκπαίδευση. Από το 1980 μέχρι το 2010 υπηρέτησε σε Λύκεια στη Θεσσαλονίκη. Το 1983-4 παρακολούθησε τα μαθήματα της Σχολής Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Μ.Ε.) Θεσσαλονίκης. Το 1987 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα της Ιταλικής Γλώσσας στο Universita per Stranieri, στην Περούτζια της Ιταλίας. Κατέχει έτσι αρκετά καλά τα Ιταλικά, όπως και τα Αγγλικά και πολύ καλά τα Γαλλικά. Το 1997-8 συνόδεψε μαθητές του 13ου Λυκείου Θεσσαλονίκης στο Βέλγιο, στο σχολείο Ecole Normal της Braine-le-Comte, στα πλαίσια των ανταλλαγών του προγράμματος ΣΩΚΡΑΤΗΣ LINGUA, ΔΡΑΣΗ Ε΄. Παρακολούθησε τις εργασίες επτά Πανελληνίων Συνεδρίων, που οργάνωσε στη Θεσσαλονίκη ο Τομέας Γλώσσας και Πολιτισμού του Π.Τ.Δ.Ε. Εργογραφία: Το 1990-1 συνεργάστηκε με τον καθηγητή της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Χρίστο Τσολάκη και εκπόνησε μια εργασία πάνω στο μάθημα της Γλώσσας (Έκφραση-Έκθεση) με θέμα: "Παράλληλα κείμενα". Αυτή η εργασία φωτοτυπήθηκε και διανεμήθηκε σε συναδέλφους, δεν έχει όμως εκδοθεί. Το 1996 εξέδωσε μια ποιητική συλλογή με τίτλο "Παλινδρομήσεις". Το 2005 εκδόθηκε το βιβλίο "Μικρά κείμενα" από τις εκδ. Δωρικός. Το 2009 με την ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπ/σης του 2ου Λυκείου Θεσσαλονίκης τυπώθηκε το "Βυζαντινές Εκκλησίες της Θεσσαλονίκης". To 2013 εκδόθηκε από τις εκδόσεις Μαλλιιάρης Παιδεία μία λογοτεχνική μελέτη για την Κική Δημουλά, " Ένα ποιητικό ταξίδι".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.