Αγορές και προϊόντα παραγώγων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αγορές και προϊόντα παραγώγων

Νικόλαος Θ. Μυλωνάς

44.73€ -30% 31.22€

Η εποχή που η διδασκαλία του μαθήματος στις Αγορές Παραγώγων αποτελούσε πολυτέλεια σε ένα προπτυχιακό πρόγραμμα χρηματοοικονομικής επιστήμης έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Σήμερα τα παράγωγα αποτελούν ενεργητικό τμήμα των αγορών χρήματος και κεφαλαίου και απαραίτητο εργαλείο για τους διαχειριστές χαρτοφυλακίων αλλά και τα οικονομικά τμήματα βιομηχανικών και εμπορικών επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα η γνώση των αγορών αυτών να γίνεται απαραίτητη σε όλους τους συμμετέχοντες σ` αυτές.
Το βιβλίο αυτό εξηγεί την αναγκαιότητα των παραγώγων αγορών στη σημερινή εποχή των απελευθερωμένων αγορών της παγκοσμιοποίησης. Οι συστηματικοί κίνδυνοι για τους επενδυτές που προέρχονται από τις μεταβαλλόμενες τιμές των επιτοκίων, των νομισμάτων, των χρηματιστηρίων και των διαφόρων εμπορευμάτων μπορούν να εξισορροπηθούν μόνο με τη χρήση παραγώγων συμβολαίων. Τα συμβόλαια μελλοντικής ενημέρωσης (ΣΜΕ) και τα δικαιώματα είναι τα κατ` εξοχήν δύο προϊόντα που προσφέρονται για να αντισταθμίσουν τους ανωτέρω κινδύνους. Η αποτελεσματικότητα των συμβολαίων αυτών γίνεται αντιληπτή μέσα από πολλά παραδείγματα αντιστάθμισης και κερδοσκοπίας όπου γίνεται χρήση συμβολαίων που είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε διεθνή χρηματιστήρια ενώ παράλληλα αντλούνται παραδείγματα και από την ελληνική Αγορά Παραγώγων και τα υπάρχοντα συμβόλαια σ` αυτήν. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους φοιτητές των πανεπιστημιακών προγραμμάτων οικονομικών σχολών και χρηματοοικονομικής και είναι γραμμένο σε απλή γλώσσα. Έγινε ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε η χρήση των οικονομικών όρων να είναι σύμφωνη με το Λεξικό που διαμόρφωσε εντεταλμένη Ομάδα Εργασίας του Χρηματιστηρίου Παραγώγων Αθηνών.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Νικόλαος Θ. Μυλωνάς

Νικόλαος Θ. Μυλωνάς (Συγγραφέας)

O Νικόλαος Θ. Μυλωνάς είναι Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως απόφοιτος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, ολοκλήρωσε τις σπουδές ΜΒΑ στο Baruch College της Νέας Υόρκης και έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμα στη Χρηματοοικονομική το 1984 από το City University της Νέας Υόρκης. Εκτός από το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει διδάξει στο University of Massachusetts, στο Baruch College και στο ALBA μια σειρά μαθημάτων σε Πτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα στη Χρηματοοικονομική Διοικητική, τις Αγορές Χρήματος και Κεφαλαίου, τις Αγορές Παραγώγων, τη Θεσμική Επένδυση και τα Χρηματοοικονομικά Υποδείγματα. Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει επιτύχει αξιόλογες ακαδημαϊκές και επαγγελματικές διακρίσεις όπως ακαδημαϊκές και ερευνητικές υποτροφίες και χορηγίες, ενώ υπήρξε υποψήφιος για το βραβείο Άριστων Καθηγητών στο University of Massachusetts. Δημοσιευμένα άρθρα του εμφανίζονται σε διακεκριμένα ακαδημαϊκά περιοδικά. Επίσης έχει δημοσιεύσει επίκαιρα άρθρα στον οικονομικό Τύπο καθώς και βιβλία. Είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας με πλούσια εμπειρία στον επιχειρηματικό τομέα και έχει διατελέσει σύμβουλος διοίκησης και επενδύσεων σε θεσμικούς επενδυτές, ασφαλιστικές εταιρίες, τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρίες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
492
Διαστάσεις:
25x18
Βάρος:
1.22 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση