Το ραντεβού της Αφροδίτης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το ραντεβού της Αφροδίτης

Ιστορικό μυθιστόρημα

Jean - Pierre Luminet

Παρίσι, 1759. Στα χρόνια του Διαφωτισμού, τρεις από τους σημαντικότερους αστρονόμους όλων των εποχών - ο Λαλάντ, ο Σαπ ντ` Ωτερός και ο Λε Ζοντί - μαζεύονται γύρω από τον επίσης μεγάλο μαθηματικό Κλαιρώ. Τότε εμφανίζεται μπροστά τους η Αφροδίτη, ή μάλλον οι. . . Αφροδίτες: μία γήινη και μία ουράνια. Η ουράνια είναι το μεγαλύτερο αστρονομικό γεγονός του 18ου αιώνα. Η γήινη Αφροδίτη δεν είναι άλλη από τη σύζυγο ενός διάσημου ωρολογοποιού, του Λεπότ, ένα μοναδικό φαινόμενο γυναίκας επιστήμονα. Οι τρεις νεαροί αστρονόμοι αποφασίζουν να κυνηγήσουν και τις δύο! Ο Λε Ζοντί και ο Ντ` Ωτερός θ` αναχωρήσουν για την άκρη του κόσμου για να παρατηρήσουν το αστρικό φαινόμενο. Ο Λαλάντ θα μείνει πίσω για να ελέγχει την εξέλιξη των αποστολών. Από τη Σιβηρία ως την Ινδία, κι από τις ακτές της Αφρικής μέχρι τις Φιλιππίνες και το Μεξικό, οι τρεις φίλοι θα ζήσουν μια περιπέτεια που θυμίζει τις παραμυθένιες ιστορίες του Ιουλίου Βερν!


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Γιώργος Μπλάνας

Γιώργος Μπλάνας (Επιμέλεια)

Ο Γιώργος Μπλάνας γεννήθηκε στο Αιγάλεω Αττικής το 1959. Σπούδασε ηλεκτροτεχνία και βιβλιοθηκονομία. Εργάστηκε ως ταχυδρόμος, βιβλιοθηκάριος, βιβλιοϋπάλληλος και κειμενογράφος στη διαφήμιση. Συνεργάστηκε με πολλά πολιτικά και λογοτεχνικά περιοδικά. Έχει δημοσιεύσει τα βιβλία ποίησης: "Η ζωή κολυμπά σαν φάλαινα ανύποπτη πριν τη σφαγή", Υάκινθος, 1987, "Η αναπόφευκτη ανθηρότητά σου", Διάττων, 1990, "Νύχτα", Νεφέλη, 1991, "Παράφορο!", Δελφίνι, 1997, "Άννα", Ερατώ, 1998, "Η απάντησή του", Νεφέλη, 2000, "Επεισόδιο", Νεφέλη, 2002, και "Τα ποιήματα του προηγούμενου αιώνα" -επανέκδοση των τεσσάρων πρώτων συλλογών, Ερατώ, 2004) "Ωδή στον Γεώργιο Καραϊσκάκη", Γαβριηλίδης, 2010 "Στασιωτικά [1-50]", Γαβριηλίδης, 2011, καθώς και μεταφράσεις σύγχρονων και παλαιότερων αμερικανών και άγγλων πεζογράφων και ποιητών, ελλήνων κλασικών και ποιητών της τέχνης του χαϊκού.

Jean - Pierre Luminet

Jean - Pierre Luminet (Συγγραφέας)

O Jean Pierre Luminet, γεννήθηκε το 1951. Αστροφυσικός, συγγραφέας και ποιητής, αναπτύσσει στα δοκίμιά του, όπως και στα μυθιστορήματά του, ένα έργο που συνδυάζει τις ομορφιές της επιστήμης και τη χαρά της συγγραφής. Από την εφηβεία του ακόμη διακρίνεται για το χάρισμά του στα μαθηματικά και σύντομα στρέφεται στην επιστημονική έρευνα. Σήμερα θεωρείται ένας καταξιωμένος επιστήμονας και οι εργασίες του τον έχουν κάνει γνωστό διεθνώς. Μάλιστα, η επιστημονική κοινότητα για να τον τιμήσει, ονόμασε "Luminet" τον μικρό πλανήτη Νο 5523 που ανακαλύφθηκε το 1991. Καθηγητής αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο της Μeudon-Paris και διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Eπιστημονικής ΄Eρευνας, εργάζεται συστηματικά με αντικείμενο τις μαύρες τρύπες του Σύμπαντος. Συμμετέχει ενεργά στο καλλιτεχνικό γίγνεσθαι, όντας ο ίδιος δόκιμος ποιητής και συγγραφέας. Ανήσυχο πνεύμα καταγίνεται με τη λογοτεχνία, την ποίηση, τη μουσική και τον κινηματογράφο καταφέρνοντας έτσι να κερδίσει το στοίχημα με την επιστήμη και να εκλαϊκεύσει τη γνώση της. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τα κινεζικά. Από τα σημαντικότερα έργα του: "Η ράβδος του Ευκλείδη", "Οι μαύρες τρύπες", "Οι ποιητές και το Σύμπαν".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κατερίνα Αθανασούλη (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
323
Διαστάσεις:
22x14
Βάρος:
0.439 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση